Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
29.05.2014 18:00:00
Deli članek:

Znova brez evropske lovorike

Arsen Perić

Devetnajsterica, ki se bo v teh dneh prej ali slej zgrnila pod Pohorje, je v letošnji sezoni osvojila sedemnajst lovorik. Znova se nihče od slovenskih rokometašev ni veselil evropske lovorike, suša tako traja že vse od sezone 2010/11, ko so Koprčani osvojili pokal challenge.

Najbolj zadovoljni so v Celju, zadovoljen je kapetan, malo manj kvartet iz Montpelliera, še najmanj pa Peter Pucelj, ki je v zaključku sezone ostal brez kluba. Kar zadeva lovorike, je dvojno krono poleg Celjanov pričakovano osvojil tudi kapetan reprezentance Uroš Zorman, čigar nastop proti Madžarom je zaradi kazni pod velikim vprašajem.

Velike možnosti za podoben dosežek, pravzaprav bo prava mala senzacija, če mu ne bo uspelo, ima še David Špiler, ki ga zaključni turnir beloruskega pokala še čaka v prihodnjih dnevih. Mimogrede, 31-letni Špiler bo kariero nadaljeval v Belorusiji, še dve leti ostaja član - po propadu Dinama - nespornega vladarja tamkajšnjega rokometa Brest Meškova, čeprav je bila aktualna tudi selitev v nemško bundesligo. A kot pravi sam, tudi v rokometni Meki položaj še zdaleč ni več rožnat, vse preveč je bilo praznih obljub in na koncu se je odločil za ostanek v vrstah ambicioznega Bresta, ki je lani osvojil ligo SEHA, letos pa moral v finalu priznati premoč skopskemu Vardarju. K zmagoslavju slednjega sta velik delež prispevala Matjaž Brumen in Miladin Kozlina (poleti se seli v Minden), ki pa zaradi takšnih ali drugačnih razlogov že dalj časa nista v selektorjevih zamislih.

Poglavje zase je četverica iz Montpelliera, potem ko so konec poletja ostali pred vrati lige prvakov, so v nadaljevanju sezone počasi stopnjevali ritem, potem pa v zadnjih dveh tekmah z zadnjico podrli, kar so mukotrpno gradili skozi mesece. Poraz v finalu pokala EHF s Pick Szegedom jih je pustil brez evropske lovorike, poraz v zadnjem prvenstvenem krogu v Chamberyju pa znova brez vozovnice za ligo prvakov. Ligaški pokal je majhna uteha, naslov najboljšega strelca za Dragana Gajića prav tako. Za Gajotom je sicer bržkone najboljša sezona v karieri, skoraj osem golov na tekmo ob sijajnem, 75-odstotnem izkoristku strelov so številke, ki so same po sebi dovolj zgovorne. A najbrž bi vse te nagrade in osebne dosežke rade volje zamenjal za (vsaj) drugo mesto.


DRŽAVNO PRVENSTVO (7)

David Špiler (Brest Meškov)
Uroš Zorman (Kielce)
Borut Mačkovšek (Celje PL)
David Miklavčič (Celje PL)
Sebastian Skube (Celje PL)
Uroš Bundalo (Celje PL)
Luka Žvižej (Celje PL)


NACIONALNI/LIGAŠKI POKAL (10)

Jure Dolenec (Montpellier)
Matej Gaber (Montpellier)
Dragan Gajić (Montpellier)
Vid Kavtičnik (Montpellier)
Borut Mačkovšek (Celje PL)
David Miklavčič (Celje PL)
Sebastian Skube (Celje PL)
Uroš Bundalo (Celje PL)
Luka Žvižej (Celje PL)
Uroš Zorman (Kielce)