Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
12.06.2014 10:50:20
Deli članek:

Na porod namesto na Madžare

Nikola Miljković

V slovenskem taboru počasi že odštevajo do nedeljske ure resnice, na predvečer povratnega obračuna z Madžari pa je prišlo do rošade v ekipi, Vida Kavtičnika je zamenjal Gašper Marguč.

Pred obračunom v Rdeči dvorani, v katerem bodo lovili tri gole primanjkljaja s prve tekme, je v torek pozno zvečer reprezentančni tabor zapustil Vid Kavtičnik. Tridesetletni univerzalni igralec, ki lahko zaigra po potrebi na desnem krilu ali desnem zunanjem, v letošnji sezoni pa je v vrstah Montpelliera poprijel tudi za organizacijo igre, se je namreč vrnil v Francijo. Njegova življenjska sopotnica Maša Požar v teh dneh pričakuje rojstvo sina, Kavtičnik želi biti prisoten pri veselem dogodku, ob tem pa tudi ni nikogar, ki bi lahko prevzel skrb za prvorojenko, štiriletno deklico Mašo.

Kakorkoli že, ker je na desnem krilu ostal le še načeti Dragan Gajić, se je selektor Boris Denić odločil naknadno vpoklicati Gašperja Marguča, ki so ga sicer mnogi pričakovali že na prvotnem seznamu. Bodoči član Veszprema je bil po naporni sezoni sicer nekaj dni na zasluženem oddihu, potem pa znova v procesu treninga, tako da vabila ni dočakal na plaži, ampak v dvorani. Včeraj se je že pridružil pripravam v Zrečah, v prvi vrsti bo seveda "backup" sijajnemu Gajiću, ki bo lahko ujel kakšno minuto oddiha, kar je ob načeti stegenski mišici več kot dobrodošlo.