Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/il
STA/il
22.07.2014 08:12:40
Deli članek:

Mlada reprezentanca na EP v Avstrijo

Arsen Perić

Mladinska reprezentanca je sklenila priprave v Slovenj Gradcu in se odpravlja na evropsko prvenstvo, ki ga letos gostita avstrijska Linz in Traun.

Že v četrtek Slovenijo čaka srečanje z Madžarsko, dan kasneje z Izraelom, v nedeljo pa s Švedsko. Prvi cilj je uvrstitev v glavni del tekmovanja s polnim izkupičkom.

V zadnjem delu priprav so fantje odigrali sedem srečanj, tri z vrstniki iz Kuwaita ter po dve z iransko mlado in člansko ekipo. Predvsem težke tekme v Iranu so bile za priprave še posebej dobrodošle.

"Danci, Švedi, Nemci in Španci so med favoriti prvenstva, morda lahko presenetijo Avstrijci, ki imajo talentirano generacijo in za seboj predvsem kvalitetno pripravljalno obdobje, kar je za domačine tudi razumljivo. Sem seveda vedno sodi tudi Slovenija, ki ima po zaslugi dobrega dela trenerjev z mladimi vedno dobro ekipo. Seveda so možna presenečenja Eno takšnih se je zgodilo že pred prvenstvom, saj je lani srebrna Hrvaška izpadla v kvalifikacijah z Madžarsko, ki bo naš prvi nasprotnik," pred začetkom turnirja napoveduje selektor Slavko Ivezič.