Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
15.07.2014 13:10:56
Deli članek:

Agonija še traja

Po lanskem izpadu iz prve zvezne lige nekdanji paradni konj slovenskega ženskega rokometa v zadnji sezoni sploh ni tekmoval s člansko ekipo, tudi v novi pa ne bo nič drugače.

Olimpija, ki je dolgo igrala pomembno vlogo v jugoslovanski ligi, osvojila prve tri naslove slovenskega prvaka in leta 1997 kot prva slovenska rokometna ekipa zmagala v kakšnem evropskem pokalu (pokal EHF), je po letu 2000 in odhodu predsednika Roberta Žitnika začela umirati na obroke, kar se dogaja še danes.
Po izpadu iz prve lige in takojšnji vrnitvi vanjo je klubu preprosto zmanjkalo denarja za nastopanje v članski konkurenci, zato je v minuli sezoni nastopal le v konkurenci mlajših in starejših deklic. Tudi v tej se to ne bo spremenilo.

Potem ko je po odhodu Žitnika vlogo predsednika dlje časa opravljal Dušan Kecman, jo je v sezoni 2008/09 prevzel Jure Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, a je klub takrat finančno dokončno zabredel. Po poteku njegovega mandata je Olimpija še vedno brez predsednika.
S strani članov kluba je bil maja do redne skupščine kluba, ki je predvidena za začetek naslednjega leta, na izrednem zboru za začasnega zastopnika kluba izbran Aleš Veber, mož nekdanje rokometašice Marjete Marton. Pri klubu se še naprej trudijo pridobiti kakšna sponzorska sredstva, prav veliko uspeha pa pri tem nimajo. Razočarani so tudi nad odnosom Zveze športnih društev Olimpije, ki se, kot pravi Kecman, ki po svojih močeh še naprej sodeluje s klubom, ukvarja le sama s sabo.

"V klubu smo ostali samo še zanesenjaki, ki smo podedovali kaotično stanje, ki ga je pustilo za seboj prejšnje vodstvo. Pet nas trenira dekleta in obenem vodimo klub, edina redno zaposlena je žena Marjeta, ki je pogodbeno vezana z MOL. Kljub težkemu finančnemu stanju smo uspeli sezono uspešno pripeljati do konca. Mlajše deklice A so bile sedme, starejše deklice B pa tretje v državnem prvenstvu", pravi Aleš Veber.
"Maja 2014 sem kot uradni zastopnik dobil vpogled v realno finančno stanje, stanje blokad in stanje upnikov. Trenutno se ukvarjamo s pogovori in dogovori z upniki kluba. Dolg Olimpije do upnikov znaša v tem trenutku 97 tisoč evrov, od tega zneska je račun blokiran za slabih 30 tisoč evrov. Naša prioriteta je, da odblokiramo račun in začnemo normalno poslovati,vse pa bo znano konec avgusta," še dodaja Veber.