Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
18.07.2014 18:19:34
Deli članek:

Pred dekleti trnova pot do Danske

Grega Wernig

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju bodo v torek, 22. julija, izžrebali skupine predkvalifikacijskih skupin za nastop na ženskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 5. in 20. decembrom prihodnje leto na Danskem, v enem od bobnov pa bo tudi slovenska reprezentanca.

Njene možne tekmice v prvem delu kvalifikacij so Avstrija, Belorusija, Češka, Islandija, Makedonija, Turčija, Italija, Litva, Portugalska, Švica, Azerbajdžan, Grčija in Izrael.

Slovenija se bo v primeru prvega mesta v skupini uvrstila v drugi krog kvalifikacij, kjer jih čakajo same imenitne reprezentance na stari celini, kot so Hrvaška, Španija, Francija, Nemčija, Madžarska, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Švedska in Ukrajina.

Nastop na sklepnem turnirja na Danskem sta si že priigrali gostiteljica in Brazilija, branilka prvega mesta z lanskega svetovnega prvenstva v Srbiji.
Slovenija bo prvi del kvalifikacij imela med 8. oktobrom in 6. decembrom letošnjega leta, v primeru osvojitve prvega mesta v svoji skupini pa bo prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na SP na Danskem igrala 6. ali 7., povratno pa 13. ali 14. junija prihodnje leto.

Pare dodatnih kvalifikacij bodo izžrebali ob koncu letošnjega evropskega prvenstva, ki bo med 7. in 21. decembrom na Madžarskem in Hrvaškem. Slovenija se ni uvrstila na sklepni turnir, v svoji kvalifikacijski skupini se je uvrstila za Švedsko in Srbijo ter pred Švico.