Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
20.07.2014 22:22:32
Deli članek:

In vendar se premika

Reuters

Na Galjevici so, kot kaže, pred novo sezono kljub vsem težavam sestavili spodobno ekipo, ki ji pravzaprav manjka le še prava organizatorka igre.

Čeprav se novi predsednik kluba Goran Bojović še vedno očitno ne želi pojavljati v javnosti, se v taboru dvakratnih evropskih prvakinj stvari vendarle premikajo.

Kljub za polovico manjšemu proračunu, ki naj bi še lani znašal približno 1,7 milijona evrov, in dejstvu, da zaostale obveznosti igralkam iz minule sezone še vedno niso poplačane (Mercator bo kljub prodaji očitno še naprej glavni sponzor), so v Krimu vendarle že skoraj sestavili spodobno ekipo, v kateri naj bi v nasprotju z lani večino tvorile slovenske igralke.

Vseeno so v klub v tem času pripeljali tudi peterico tujih okrepitev, če kot tako štejemo še Ekaterino Čečkovo, hčer nekdanje krimovke Olge Čečkove, ki ima tudi slovensko državljanstvo. Najbolj znano ime je 34-letna Francozinja Amelie Goudjo, krožna napadalka z več kot sto nastopi za reprezentanco, ki je zadnje štiri sezone odigrala za pariški Issy.

Toliko je stara tudi 187 centimetrov visoka Makedonka Marina Lambevska, ki prihaja iz ruske Astrahanočke in tako kot njena rojakinja Mirjeta Bajramovska igra na mestu leve zunanje igralke. Zadnja tuja okrepitev je Srbkinja Maja Luković, ki je zadnje leto igrala za beograjsko Crveno Zvezdo, na desnem krilu pa se bo dopolnjevala z Aljo Koren, nekoč že članico Krima, ki je nazadnje igrala za madžarski Erd.

Neli Irman se je po premisleku raje odločila za prestop v zagrebško Lokomotivo. Po enoletnem premoru se je v Ljubljano vrnila Alja Janković, ki je v lanski sezoni nastopala za Celjske mesnine. Kot smo že pisali, v Krimu ostajajo vse tri vratarke, tudi Jelena Grubišić.

»Menim, da je to spodobna ekipa za nastopanje v ligi prvakov,« je z razvojem dogodkov zadovoljna trenerka Marta Bon, ki pa bo za resno konkurenco v ligi prvakinj, kjer bodo v skupini dunajski Hypo, Dinamo Volgograd ter Ferencvaros ali Leipzig, najbrž potrebovala še kakšno okrepitev na mestih srednje in desne zunanje igralke.