mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru/STA
ru/STA
0 10.09.2021 20:47:27

Uvodni derbi sezone odločile ZADNJE SEKUNDE!

alesfevzer.com
Rokometaši Trimo Trebnjega so v 1. krogu lige NLB doma premagali Gorenje Velenje s 25:24 (14:14).

Dvorana OŠ Trebnje. 300 gledalcev. Sodnika: Sok in Lah.
Trimo Trebnje:Ristanović, Čudić, Slatinek-Jovičić 2 (1), Višček, Horvat 3, Didovič 1, Radojković 7 (2), Ončev 4, Kotar 1, Potočnik 2, Udovič 1, Grbić, Cirar 4 (2), Glavaš, Florjančič, Čorsović.
Gorenje Velenje:Pajntar, Taletović 1, Haseljić 2, Tajnik 2, Pajt 1 (1), Velić, Starc, Miklavčič 1, Šiško, Drobež 2, Sokolič 5, Verdinek 4 (1), Grmšek 3, Predović, Kavčič 3, Ravnikar.
Sedemmetrovke:Trimo Trebnje 5 (5), Gorenje Velenje 3 (2).
Izključitve:Trimo Trebnje 6, Gorenje Velenje 8 minut.




Najboljši ekipi lanskega prvenstva sta se pomerili že v samem uvodu nove klubske sezone. Derbi je bil po pričakovanju izenačen, odločile so ga malenkosti, zmagovalec pa ni bi znan do zadnjih sekund tekme. Aktualni prvaki iz Velenja so imeli nekaj sekund pred koncem priložnost, da bi z Dolenjske odnesli točko, toda je niso izkoristili in so tako kot lani dvorano v Trebnjem zapustili sklonjenih glav.

Že v prvem polčasu sta imeli ekipi dobre in slabe trenutke. Začetek je pripadel gostiteljem, ki so prišli do dveh golov prednosti, to prednost bi lahko še povišali, a z igralcem več niso odigrali najbolje. To so gosti znali kaznovati, vratar Emir Taletovič je z golom poskrbel, da so Velenjčani pri rezultatu 6:7 prvič povedli, malo pozneje imeli tudi tri gole prednosti, a na odmor se je odšlo z izidom 14:14.

Izenačen boj se je nadaljeval v drugem delu, v katerem sta ekipi zaigrali precej bolje v obrambi. Pred zadnjimi desetimi minutami so si tri gole prednosti priigrali gostitelji, toda to ni bilo dovolj za mirno končnico. Gosti so jih hitro ujeli, izenačili na 22:22, tako da so bile zadnje minute dramatične. Gašper Horvat je domačo ekipo povedel v vodstvo s 25:23, Ibrahim Haseljić je ekspresno znižal, v zadnji minuti pa je sledila serija napak na obeh straneh.

Prvaki so imeli zadnji protinapad na tekmi, njihov najboljši strelec na tekmi Tilen Sokolič se je z levega krila znašel iz oči v oči z vratarjem Radivojem Ristanovićem, a je Črnogorec dobil medsebojni dvoboj in postal junak tekme.

Trimo bo v naslednjem krogu gostoval v Dobovi, Gorenje pa v Škofji Loki.

Članki iz rubrike