Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.09.2021 20:10:38

Lahko Triglavu kdo prepreči pohod na naslov?

Gašper Kragelj je novi član eskluzivnega kluba 700, zdaj pa ga čaka premierni nastop v barvah Konstruktorja.
psno
Kranjčani so ponovno zbrali vrhunsko ekipo. Lahko Konstruktor, ali Calcit, ali Proteus zaustavijo njihov pohod? V ženski elitni ligi veliko neznank. Ženska ekipa Triglava je ugasnila.

V zadnjih dveh sezonah je je bilo veliko težav s koronavirusom. Predzadnjo sezono so kasneje le spravili pod streho, zadnja sezona pa je bila prekinjena po šestem krogu in jo potem niso nadaljevali. V maju so vendarle opravili nekaj posamičnih državnih prvenstev in avgusta uspešno izpeljali SP za mladince in mlajše člane.



V tem mesecu bodo na sporedu štirje krogi, potem pa bo sledila enomesečna pavza. V začetku oktobra bodo na sporedu mednarodni pokali, nato pa že zaključne priprave za ekipno SP, ki bo konec oktobra na Poljskem. Prvenstvo se bo nadaljevalo v začetku novembra. Tako bo novoletni odmor krajši, saj bo dolg le en mesec.



V moški elitni ligi so glavni favoriti igralci Triglava, ki so se pred začetkom prvenstva še okrepili. Nazaj sta se vrnila Aleš Blaž iz Konstruktorja in Janže Lužan iz Avstrije. Tako bo praktično Triglav ponovno v šampionski ekipi izpred nekaj sezon. Toda njihovega pohoda k naslovu prvakov ne bodo mirno gledali, še posebej ne pri Konstruktorju, petnajstkratnemu državnemu prvaku. Res so Mariborčani izgubili Aleša Blaža, toda v zameno sta prišla dva mlada odlična igralca, Miko Steržaj in Gašper Kragelj. Slednji se je izkazal na turnirju Lokomotiva 2022, kjer je bil zmagovalec in je kot deveti Slovenec presegel mejo 700 podrtih kegljev. V tem elitnem klubu je zdaj najmlajši, njegova znamka pa je kar 710 podrtih kegljev. V tem nastopu je bil mladenič iz Obale izvrsten na čiščenju, kjer je podrl kar 291 kegljev. Svojo računico bodo imeli tudi v Kamniku in v Postojni. Že na uvodu bo v Postojni na sporedu derbi. Postojnčani ne skrivajo svojih ciljev in na tihem pričakujejo zmago nad Triglavom. Vsekakor se obeta že na začetku odlična tekma. Kamničani bodo na uvodu gostovali v Novi Gorici. Zanimivi tekmi pa se v uvodnem krogu obetata v Litiji in Tržiču. Pri Ljubelju gostujejo Trboveljčani in v Zasavju Ograjca s Pintaričem na čelu. Zadnja tekma pa je sosedski derbi v Sl. Konjicah, kjer gostuje Konstruktor. Konjičani bodo na začetku malce oslabljeni, saj je njihov daleč najboljši igralec Franc Kirbiš po daljšem premoru zaradi poškodbe šele začel trenirati.



V ženski elitni ligi pa v letošnji sezoni ni izrazitega favorita in lahko pričakujemo ogorčen boj za najvišja mesta. Naslov prvaka bodo branile igralke Proteusa, ki imajo celo malenkost močnejšo ekipo. Toda tu so Kamničanke, Impol, morda tudi Miklavž. Nevaren bi bil lahko tudi Brest, ki je v zadnjih sezonah imel ogromno težav z boleznimi in poškodbami. Tako kot bo boj za prvaka ogorčen, bo tudi za obstanek. Izpade pa le ena (v moški ligi dve!) ekipa, saj so tik pred prvenstvom iz lige izstopile igralke Triglava, ki so čez noč ostale s premalo igralkami. To je zelo žalosten konec za prvakinje iz leta 2019 in osvajalke evropskega pokala, ki so prekinile dolgoletno dominacijo Celjank. Žal je smrt slovitega trenerja Lada Gobca v Celju vendarle terjala velik davek. Toda v Celju so prepričani, da bodo kegljanje pod Golovcem ponovno dvignili na visoko raven.



S prvenstvom bodo začeli tudi v nižjih ligah, razen v 1. B ligi vzhod za ženske, kjer bodo s prvenstvom začeli po svetovnem prvenstvu. V B ligi za moške v zahodni skupini lahko pričakujemo boj za prvo mesto med Brestom in Taborsko Jamo, ki se je močno okrepila. Visoke želje pa ima tudi ženska ekipa "jamark" v 1. B ligi zahod za ženske. V vzhodni skupini moške 1. B lige pa se obeta ogorčen boj za prvo mesto, potem ko je Radenska po odhodu Mika Steržaja v Konstruktor. močno oslabljena.

Vse je pripravljeno in prvenstvo se lahko začne. Vsi pa močno upajo, da ne bo vmes spet posegla višja sila (beri covid-19).



Pari 1. kroga v 1. A ligah


Moški

Konjice – Konstruktor (14.00)
Ljubelj – Rudar (14.00)
Gorica – Calcit (16.00)
Litija – Ograjca (16.00)
Proteus – Triglav (17.30).


Ženske
Ljubelj – Brest (10.00)
Impol – Remoplast (13.00)
Celje – Pivka (15.00)
Miklavž – Calcit (16.00)
Proteus prost
Galerija

Članki iz rubrike