kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.09.2021 20:28:35

Komu naslov prvaka, Ivačiču ali Škorji?

Mladi Ljubljančan Anže Grmek (desno) je v Krškem med mladinci bil drugi, takoj za Čehom Hlupačem in pred Madžarom Fazekašem.
psno
Na Madžarskem se obeta ogorčen boj za prvaka. Ali bo Škorja prvič ali Ivačič drugič prvak. Komu končno tretje mesto?

Popoldne ob treh, z uradnim treningom pa ob dveh, se bo v Nagyhalaszu na Madžarskem začela še zadnja letošnja dirka skupnega DP v spidveju treh držav, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Doslej so se dirkači iz teh treh držav pomerili že trikrat. Na prvi dirki je zmagal Ivačič, na drugi na Slovaškem Vaculik in na zadnji v Krškem ponovno Ivačič. Sama dirka je odločilna tudi za posamične naslove državnih prvakov. Za skupno lestvico štejejo trije rezultati, zato si bodo vsi po vrsti prizadevali za čim boljšo uvrstitev.



V prvenstvu Slovenije ima Matic Ivačič le dve točki prednosti. V primeru, da bo Nick Škorja tokrat premagal Matica, bo po koncu dirke potrebna še dodatna vožnja za naslov prvaka. Nekaj podobnega se lahko zgodi tudi v boju med Štojsem in Grmekom. Med njima je razlika le ena točka. To pa pomeni, da bi si Grmek v primeru vstopa v finale in če bi veteran Štojs ostal brez njega, celo prislužil tretje mesto, kar bi bil za mladega Ljubljančana velik podvig. Na Slovaškem je prvenstvo že odločeno in bo prvak Valkovič, medtem ko bodo Madžari doma za naslov imeli troboj med mladim Fazekašem, Kovacsem in Bolgarom Manevom, ki ima madžarsko licenco. Zato bodo tokrat Madžari še nekoliko bolj nevarni našim voznikom. Obeta se tudi nastop mladega Mirana Praznika, ki je moral domačo dirko izpustiti zaradi poškodbe.



Tokrat ne bo pomemben samo rezultat na sami dirki, ampak tudi končni rezultat. Slovenske dirkače bo kot vodja delegacije tokrat na dirkališču, ki leži blizu tromeje s Srbijo in Romunijo, vodil lendavski funkcionar Kolenko, ki zelo dobro obvlada tudi madžarščino in bo tako voznikom v še večjo pomoč.



Skupni vrstni red po treh dirkah
1. Matic Ivačič (AMD Lendava) 56, 2. Nick Škorja 54 (AMD Krško), 3. Denis Štojs (AMD Krško) 43,4. Anže Grmek (AMTK LJ) 42, 5. D. Fazekas (Mad) 31, 6. M. Manev (Bol) 30, 7. R. Kovacs (Mad) 29, 8. J. Valkovič (Svk) 29, 9. M. Vaculik (Svk) 20, 10. M. Barany (Mad) 19, 11. M. Praznik (AMD KK) in N. Magoshy (Mad) po 16
Galerija

Članki iz rubrike