Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 09.09.2021 21:51:53

Uf, to bo vroče! SLOVENCI izvedeli ime nasprotnika v osmini finala! Gotovo bo prisoten DODATEN NABOJ!

FOTO: CEV
Slovenska odbojkarska izbrana vrsta se bo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva kot drugouvrščena ekipa skupine B pomerila s Hrvaško, ki je v skupini D osvojila tretje mesto, dvoboj bo v ponedeljek ob 16. uri.

Po današnjih zadnjih tekmah skupinskega dela so namreč znani vsi udeleženci osmine finala, ki se bo začela v soboto. Češka Ostrava bo poleg poljskega Gdanska gostila po štiri obračune osmine finala. Slovenska izbrana vrsta, ki je v skupinskem delu zabeležila tri zmage (Črna gora, Belorusija, Bolgarija) in dva poraza (Češka, Italija), bo tako dvoboj osmine finala kot četrtfinala, v kolikor se bo tja prebila, odigrala v Ostravi, kjer je odigrala tudi celoten skupinski del.

Najprej se bo pomerila s Hrvaško, ki je v skupini D osvojila tretje mesto za Francijo in Nemčijo. Danes je Sloveniji do drugega mesta v skupini pomagala Italija, ki je na zadnji tekmi proti Češki zmagala s 3:1 v nizih. S tem je končni vrstni red v skupini B: Italija, Slovenija, Bolgarija, Češka, Belorusija in Črna gora.

Na preostali tekmi v skupini B si je Bolgarija napredovanje zagotovila z zmago proti Belorusiji s 3:1. Tekme so odigrali tudi v skupini D (Tallinn), kjer je Nemčija premagala že prej odpisano Slovaško s 3:2 v nizih, Francija pa je bila boljša od domačinke Estonije s 3:0.



Pari osmine finala so tako Poljska - Finska (sobota), Rusija - Ukrajina (sobota), Francija - Češka (ponedeljek), Slovenija - Hrvaška (ponedeljek) v zgornji polovici tekmovanja, ter Nizozemska - Portugalska (nedelja), Srbija - Turčija (nedelja, Italija - Latvija (nedelja) in Nemčija - Bolgarija (nedelja) v spodnjem delu parov.

Slovenija se bi ob morebitni zmagi proti Hrvaški pomerila z zmagovalcem dvoboja Francija - Češka. V morebitnem polfinalu bi jo čakala ena od naslednjih štirih reprezentanc: Poljska, Finska, Rusija ali Ukrajina.

V petek bo na sporedu prost dan, ki bo omogočil selitve ekip, v soboto pa bosta najprej odigrana obračuna Rusija - Ukrajina in Poljska - Finska v Gdansku.

Značke: odbojka, tine-urnaut

Članki iz rubrike