Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
23.07.2014 19:38:04
Deli članek:

Pred leti le nebo meja, danes uganka

vszi

Maribor Branik je razrešil še zadnjo uganko kar se igralskega kadra za prihodnjo sezono tiče, zadnji kamenček v igralskem mozaiku pa predstavlja v zadnjem času že kar malce pozabljeni, če ne kar odpisani Matic Verdinek.

Pred leti je veljal za eno najboljših levih kril v svoji generaciji, navsezadnje gre za člana najboljše sedmerice s kadetskega EP v Avstriji leta 2012, zaradi zdravstvenih težav pa je bil žal prisiljen prekiniti kariero.

Presedel je lansko in tudi velik del predlanske sezone, ko je bil v Celju nekaj časa tudi suspendiran. Zdaj se bo na pota stare slave poskušal vrniti v Mariboru, ki je bil v preteklosti odskočna deska za veliko mladeničev, tudi tiste s celjskega konca, ne nazadnje je po Žigi Mlakarju in Igorju Žabiću Verdinek že tretji Celjan, ki je v letošnjem poletju mesto ob Savinji zamenjal za tistega ob Dravi. Temeljite preiskave so pokazale, da je zdaj zdrav, da se lahko vrne na igrišče, v Mariboru so se mu odločili ponuditi priložnost in komaj 20-letni Verdinek je podpisal štiriletno pogodbo. Je pa slednji postavljen pred zahtevno nalogo, vskočiti bo moral v velike čevlje, ki jih je za seboj pustil someščan Simon Razgor, dolgoletni kapetan vijoličastih, ki je nov izziv našel v Belorusiji. Priložnosti za dokazovanje bo imel več kot dovolj, skrajno levo sicer lahko zaigra tudi še en prišlek Darko Cingesar, a na slednjega trener Marko Šibila vendarle bolj računa v zunanji liniji.

Vrnitev Verdineka na rokometna igrišča je vsekakor dobra novica, tako za samega Matica kot za slovenski rokomet, saj je bil pred leti predviden tudi kot dolgoročna rešitev na levem krilu slovenske izbrane vrste. Bo pa zanimivo videti, kolikšen davek je terjala dolgotrajna prekinitev kariere, za nameček v tistih za razvoj najbolj ključnih letih, in kaj je še ostalo od fanta, za katerega se je vsega dve leti nazaj zdelo, da je le nebo meja. V Mariboru trdo verjamejo, da precej.