FINAL_fullsize_klemenslakonja_04012021_1025 1 Dobra karma

Klemen Slakonja iskreno o življenju: 'Prekratko ...

princ harry Svet24.si

Princ Harry se je bal, da bi končal kot princesa ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

»Janša še naprej lomasti po državi« - Marjan ...

šola, odpiranje, covid, koronavirus Svet24.si

Potrjeno: predstavniki ministrstva s šolniki o ...

20200813-01018736 Necenzurirano

Zaradi Prekmurja od države prek Mira Senice ...

Kdo si ti?, Nuna Odkrito.si

Neodkrita je ostala le skrivnostna nuna

Kaya Solo M soseska Najstnica.si

Svet (ne)pozabljenih iger in zabave

ru
ru
4 21.02.2021 22:08:41

ŠOK, kot strela z jasnega! Umrl je eden NAJVEČJIH z naših prostorov, tragedija se je zgodila tik po tekmi!

Arhiv
Dajal je izjave medijem, potem pa ...

»Čestitam dekletom, da so zdržala vse to. Moram priznati, da je bil pritisk nenormalen, saj smo bili v težki situaciji zaradi porazov iz lige prvakinj. Bil je to pravi derbi. Lokomotiva je močna ekipa, za katero igra sedem osvajalk bronaste kolajne. Na koncu je odločila naša širina in kakovost, ki jo še vedno imamo.« To je izjava Zlatka Saračevića tik po zmagi Podravke nad Lokomotivo z 32:29. Bila je njegova zadnja v življenju.

Kmalu po povedanem je legendo hrvaškega rokometa, od leta 2018 trenerja Podravke, se je zgodila tragedija. Trenerka vratark Barbara Stančin je bila po poročanju hrvaških medijev z njim v avtomobilu, ko ga je obšla slabost. Poklicala je nujno medicinsko pomoč, ki je Saračevića odpeljala v bolnišnico, kjer so ga oživljali kar 40 minut. Žal neuspešno. V 60. letu starosti se je trener slovenske reprezentantke Aneje Beganović za večno poslovil.

Po Iztoku Pucu naslednji od velikanov jugoslovanskega rokometa. Leta 1996 sta za Hrvaško skupaj osvojila olimpijsko zlato v Atlanti, Sarač ima v svoji zbirki tudi zlato iz svetovnega prvenstva z Jugoslavijo leta 1986, srebro iz SP na Islandiji 1995, bron iz OI v Seulu 1988 in EP 1994 na Islandiji, z Zagrebom je osvojil (edina) dva naslova evropskega prvaka. Kot trener je otrok banjaluškega Borca vodil Zamet, Nyíregyházi KSE, Čelik, Zagreb, Dubrovnik in nazadnje Podravko.

Članki iz rubrike