gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.02.2021 22:34:07

Trebanjski rokometaši praznih rok v Schaffhausnu

Jurij Kodrun
Rokometaši trebanjskega Trima so na današnji tekmi 8. kroga skupinskega dela evropske lige v gosteh izgubili proti Kadettnu Schaffhausnu z 21:24 (12:10). Trebanjska ekipa bo v četrtek, 18. februarja, gostovala v Mannheimu.

Kadetten - Trimo Trebnje 24:21 (10:12)
* BBC Arena, brez gledalcev, sodnika: Di Domenico in Fornasier (oba Italija).
* Kadetten Schaffhausen: Pilipović, Biosca Garcia, Zehnder, Csaszar, Schmidt, Schopper, Bartok 3, Novak, Šešum 1, Teubert, Gerbl, Maros 2, Schelker 7, Frimmel 4, Tominec 1, Herburger 6.
* Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 2, Višček, Didovič 1, Grojzdek, Radojković 5, Cingesar 2, Hamidović 3, Sarak 2, Kotar 1, Potočnik 1, Udovič 1, Grbič 3, Cirar, Florjančič.
* Sedemmetrovke: Kadetten Schaffhausen -, Trimo Trebnje 4 (4).
* Izključitve: Kadetten Schaffhausen 12, Trimo Trebnje 10 minut.
* Rdeči karton: /.


Trebanjska zasedba je po sijajnem uvodu in dveh zaporednih zmagah nad madžarsko Tatabanyjo in makedonskim Pelisterjem doživela že tretji poraz v nizu. Po porazu v Bitoli in proti nemškemu Rhein-Neckar Löwnu minuli torek v Ljubljani je danes izgubila še v Schaffhausnu in je na predzadnjem mestu v skupini D.

V vodstvu je Rhein-Neckar Löwen s 13, Pelister je zbral devet, Gog Gudme osem, Kadetten Schaffhausen šest, Trimo Trebnje štiri, Tatabanya pa je brez točk.

Izbranci trenerja Uroša Zormana so v Švici prikazali številne obraze. Po izenačenem uvodu so sredi prvega polčasa padli v krizo in v 18. minuti zaostali za tri gole (5:8), po Zormanovi minuti odmora pa zaigrali v obeh smereh veliko bolje in izenačili na 9:9. V sami končnici so povsem zasenčili gostitelje v njihovi BBC Areni in na veliki odmor odšli s prednostjo dveh golov (12:10).

Drugi polčas je bil preslikava prvega. Dolenjska ekipa je znova slabo odprla drugo polovico tekme, po zaostanku 14:17 pa je Zorman znova zahteval minuto odmora. Po njej se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, rokometaši iz dežele sira in čokolade, kjer že vrsto let igra tudi Nik Tominec, sin nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža, so bili vse do konca tekme korak pred Trebanjci.

V slovenski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Mihajlo Radojković s petimi goli, Lan Grbič in Dino Hamidović sta dosegla po tri zadetke.

Članki iz rubrike