mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.02.2021 22:31:17

Pogumni Celjani nudili dostojen odpor močnemu Veszpremu

Martin Metelko
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 11. kroga evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti Veszpremu s 25:29 (14:16). Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v četrtek, 18. februarja, gostovala v Kielu.

* Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Amar in Dino Konjičanin (oba BiH).
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Gaberšek, Cvetko, Mazej, Dragašević 3, Razgor, Marguč 3, Grošelj 6, Poteko, Čepić 2, Kodrin 1, Horžen 4, Mlakar 3, Leban 1, Novak 1, Načinović 1.
* Veszprem: Čupara, Corrales, Manaskov 2, Fathy Omar 2, Moraes 2, Tonnesen, Markussen 2, Ligetvari, Marguč 5, Štrlek 1, Blagotinšek 2, Šiškarev, Nenadić 3, Mahe 2, Maqueda 4, Lekai 4.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (2), Veszprem 1 (1).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Veszprem 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Rokometni velikan iz Veszprema je končal zmagoviti niz Celja v ligi prvakov, ki je po polnih izkupičkih na dvobojih proti Nantesu in Zagrebu doživel osmi poraz in je na sedmem mestu v skupini B.

Zasedbi iz mesta ob Savinji trenutni položaj na razpredelnici ne zagotavljal nastopa na izločilnih tekmah, a bo Evropska rokometna zveza (EHF) zaradi številnih neodigranih in prestavljenih tekem, ki jih je povzročila pandemija novega koronavirusa, bržkone spremenila tekmovalni sistem in vsem klubom iz skupinskega dela omogočila nastop v osmini finala. To spremembo je EHF že vpeljal v ligo prvakinj, kjer igrajo rokometašice Krima Mercatorja, podobna odločitev o ligi prvakov pa bo bržkone padla tudi na zasedanju, ki bo 26. februarja na Dunaju.



Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so bili uvodoma povsem enakovredni tradicionalnim tekmecem iz Veszprema. Po izidu 7:7 so izgubili rdečo nit v svoji igri, kar je izkušena in mednarodna pisana madžarska zasedba, kjer že vrsto let igrata otroka celjskega kluba Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, izkoristila in ji v 14. minuti ušla za tri gole (7:10).

Zdesetkani in oslabljeni Celjani, ki na današnjem dvoboju niso mogli računati na svojo prvo violino v tej sezoni Josipa Šarca ter Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljun, so si najvišji zaostanek v prvi polovici tekme pridelali v 27. minuti, po zaostanku 11:15 pa so strnili svoje vrste in po delnem izidu 3:0 povsem zadihali za ovratnik vzhodnim sosedom (14:15).

Celjani so se v drugem polčasu trudili po svojih najboljših močeh, a močne tekmece, ki v zadnjem času niso ravno najbolje pripravljeni in so pred prihodom v Zlatorog izgubil kar pet tekem, niso mogli ogroziti.

Vseskozi so bili v zaostanku, nekajkrat so se približali na dva gola zaostanka (15:17, 16:18, 21:23), nato pa so gosti malce odločneje pohodili svojo stopalko na plin in si znova priigrali neulovljivo prednost.

V celjski zasedbi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Grošelj s šestimi in Kristjan Horžen s štirimi goli. V madžarski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Marguč s petimi zadeti, Blagotinšek je prispeval dva gola.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike