tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 13.02.2021 20:07:30

Krim s porazom končal skupinski del lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so na svoji zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakinj v ljubljanskem Tivoliju izgubile proti Vipersu Kristiansandu s 30:37 (15:16). Krimovke so v skupini A končale na sedmem mestu in bodo v osmini finala igrale proti moskovskemu CSKA.

Že pred tekmo v Tivoliju je bilo jasno, da bo ljubljanska ekipa v svoji skupini A zasedla sedmo mesto. Krimovke so tokrat na tekmi v Tivoliju, kjer so bile uradne gostiteljice Norvežanke, držale korak v prvem polčasu, v drugem pa so tekmice hitro prišle do dovolj velike prednosti za miren konec.

Krim je skupinski del končal z dvema zmagama, tremi neodločenimi izidi in devetimi porazi. Po spremenjenem sistemu tekmovanja zdaj Ljubljančanke čaka nastop v osmini finala, kjer se bodo merile z drugouvrščeno ekipo skupine B, to pa je moskovski CSKA.

Ljubljančanke so tekmo izvrstno odprle in povedle s 4:0, v 13. minuti pa so se Norvežanke priključile pri 7:7. Te so nato v 18. minuti tudi povedle in malce pozneje pobegnile za tri gole. Na srečo Krima sta hitro odgovorili Nataša Ljepoja z dvema in Samara Da Silva Vieira z enim zadetkom, Harma van Kreij pa je v 23. minuti slovensko ekipo popeljala do novega vodstva. Konec polčasa je minil v bolj ali manj izenačeni predstavi, v kateri so Skandinavke na glavni odmor nesle gol prednosti.

Uvodni trenutki drugega polčasa so bili bolj po godu Kristiansanda, ki je spet pobegnil za tri gole, v 37. minuti celo za štiri (23:19). Mrk ljubljanske zasedbe pa se je nadaljeval tudi v naslednjih minutah, kar so Norvežanke izkoristile za pobeg tudi za sedem zadetkov. To pa je bil dovolj velik kapital za dve točki ekipe s severa Evrope, ki je zasedel peto mesto v skupini ga ga v izločilnih bojih čaka Odense.

Pri Krimu je bila z enajstimi goli najboljša Matea Pletikosić, pri Kristiansandu pa Ragnhild Valle Dahl, ki je prav tako zadela enajstkrat.



Krim – Kristiansand 30:37 (15:16)

Ljubljana - Dvorana Tivoli. Brez gledalcev. Sodnici: Prastalo, Balvan (obe BiH).

Krim: Da Silva Vieira 3, Jurič, Sercien Ugolin 4, Abina, Pletikosić 11, van Kreij 2, Gjerek, Cerovak 1, Klemenčič 2, Konatar, Ljepoja 4, Dobrič, Gomilar Zickero 1, Risović, Svetik 2.

Kristiansand: Arntzen, Refsnes 5, Larsen Aune 2, Dahlum 7, Moerk, Jonassen 2, Eriksson, Sulland 1, Lunde, Andenaes 2, Dahl 11, Tomac 2, Yttereng 2, Reistad, Andersen 1, Knedlikova 2.

Sedemmetrovke: Krim 7 (6); Kristiansand 1 (0).

Izključitve: Krim 4; Kristiansand 4 minute.

Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike