Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.10.2015 12:59:21
Deli članek:

Velenjčani na Dansko, Mariborčani v Romunijo

Drago Wernig - TAKA

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so v torek opravili žreb 3. kroga pokala EHF, v prvem jakostnem bobnu pa sta bila tudi Gorenje Velenje in Maribor Branik.

Velenjska ekipa se bo pomerila z dansko zasedbo Tvis Holstebro, mariborska pa z romunskim Dinamom iz Bukarešte.

Obe slovenski ekipi bosta najprej igrali doma, nato pa v gosteh. Prve tekme 3. kroga drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini bodo na sporedu 21. in 22., povratne 28. in 29. novembra, zmagovalci pa se bodo uvrstili v skupinski del pokala EHF.

"Danes nismo imeli sreče pri žrebu, z dansko zasedbo smo se v minuli sezoni pomerili v četrtfinalu. Igrali bomo proti zelo kakovostni ekipi, ki se v primerjavi z minulo sezono ni bistveno spremenila, je pa dobila novega trenerja. Ekipa je sestavljena iz dobrih posameznikov, igrajo zelo dobro obrambo in prejemajo malo golov. Naš cilj je vsekakor uvrstitev v skupinski del tekmovanja, za kar se bomo morali zelo potruditi,
" je po žrebu dejal trener velenjske ekipe Gregor Cvijić.

Na letošnjem majskem sklepnem turnirju v Berlinu je v nemškem finalu Füchse Berlin ugnal HSV s 30:27, v tekmi za tretje mesto pa je bil danski Skjern boljši od velenjskega Gorenja s 27:22.

O ROMUNIH ŠE NIMAJO PODATKOV
"Podrobnih podatkov o romunski ekipi zaenkrat še nimamo, a dejstvo je, da sta pred nami zahtevni tekmi z izenačeno tekmico. Na nam je, da se na Dinamo čim bolje pripravimo in se skušamo prebiti v skupinski del. Romunski rokomet je v zadnjem času v vzponu, v mlajših kategorijah delajo zelo dobro ter načrtno, vsi pa vemo, da je bila Romunija nekoč že prava velesila na mednarodnem rokometnem prizorišču," je po žrebu dejal trener mariborskih rokometašev Slavko Ivezič.

EHF je zaključni turnir četverice prvič priredila pred dvema letoma v francoskem Nantesu, kjer je slavil nemški Rhein-Neckar Löwen po zmagi nad Nantesom, na lanskem turnirju v nemški prestolnici pa je smetano pobral madžarski Pick Szeged po zmagoslavju nad slovensko obarvanim francoskim Montpellierjem.