Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
17.10.2015 11:05:38
Deli članek:

Toskić bo okrepil Velenjčane

vszi

V rokometnem klubu Gorenje Velenje bodo kmalu uradno pozdravili nov obraz, ki se je osam pridružil za naslednjo sezono. To je srbski igralec, 33-letni rokometaš Alem Toskić, ki prihaja iz RK Vardar.

Toskić, ki igra tudi za srbsko rokometno reprezentanco, je z Velenjem podpisal za dve sezoni, torej za 2016/17 in 2017/18 z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Srb igra na položaju krožnega napadalca, ob vrnitvi v Slovenijo in priključitvi med ose pa je povedal: "Odločil sem se, da je moj tretji korak RK Gorenje Velenje. Imel sem dve opciji - ali ostanem in podaljšam svoje igranje v Skopju, ali pa se vrnem v Slovenijo, kjer živi tudi moja družina. Odločil sem se za slednje. Prepoznal sem ambicije in dobro marketinško zgodbo RK Gorenje Velenje, dobil sem se z vodilnimi predstavniki kluba, ki so mi predstavili svoje načrte za prihodnost in videl sem se v tej zgodbi."

Toskić trenutno igra za Vardar, v preteklosti pa je bil član Celja Pivovarna Laško in tako večino velenjskih igralcev že pozna: "Večino igralcev iz Gorenja poznam še iz časov, ko sem proti njim igral kot član Celja. Sicer še ne vem, kako bo ekipa za prihajajočo sezono v celoti postavljena, vsekakor pa menim, da se bom v ekipo lažje prilagodil, ker jo poznam že od prej."