Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.10.2015 07:59:13
Deli članek:

Krimovke danes začenjajo ligo prvakinj

Nikola Miljković

Rokometašice Krima bodo danes odigrale svojo prvo tekmo v novi sezoni lige prvakinj.

Rokometašice Krima bodo v novo sezono lige prvakinj vstopile drevi ob 19. uri, ko bodo v Stožicah gostile romunsko ekipo Baia Mare. Čeprav gostje na papirju veljajo za favoritinje, si v Krimu, ki ga je zapustilo osem igralk, želijo prikazati maksimum s pomlajeno vrsto in prepričati domačo javnost, da je klub na pravi poti.

Pred krimovkami je nova evropska sezona, že 21. zaporedna, varovanke Marte Bon v prvem krogu čaka romunska vrsta Baia Mare. V ljubljanski zasedbi se zavedajo, da jih čaka težak nasprotnik, ki ima v svoji vrsti kopico zvenečih imen, med njimi tudi Brazilko Alexandro do Nascimento, Nizozemko Lois Abbingh in Francozinjo Marie Allison Pineau.

"Vemo, kaj nas čaka, prosim imejte potrpljenje z nami. Uvajamo sedem ali osem novih igralk, nekateri klubi to počnejo preko sedmih let, če ostanem pri pravljičnih številkah. Poleg tega nas pestijo tudi številne poškodbe, predvsem na desnem krilu, medtem ko imajo Romunke precej kakovostnih domačih igralk na krilih, ki jih na sceni poznamo že vrsto let," je pred tekmo dejala Marta Bon.

Glavna trenerka obljublja, da bo ekipa igrala z žarom in poletno, da bo dala vse od sebe, pri tem pa računa tudi na podporo javnosti. V novo sezono vstopa s pretežno slovensko in ljubljansko ekipo, očitkov, da so v ekipi samo tujke, s katero se mesto ni vedno znalo poistovetiti, tako ni več.

V ekipi je 17 igralk, od tega so tri poškodovane. Za današnjo tekmo tako ne bodo nared Lara Hrnčič, Alja Koren, ki imata poškodovani Ahilovi tetivi, in Amra Pandžić s poškodovanim kolenom. Svoje težave imajo sicer tudi romunske nasprotnice, predvsem finančne, klub se ni izognil niti kriminalističnim preiskavam, a je romunska vrsta sestavljena iz posameznic, ki so zelo visoko v evropskem ženskem rokometu.

Trenerka Bonova zaradi poškodb in pomlajene ekipe tako pred tekmo ni veliko govorila o natančnejših ciljih. V primeru, da se krimovke ne bodo prebile med prve tri v skupini, ki prinaša drugi del lige prvakinj, jih čaka tekmovanje za pokal pokalnih zmagovalk.

Tekmo bosta drevi sodila Islandca Arnar Sigurjonsson in Svavar Petursson.