Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.10.2015 12:11:32
Deli članek:

Celjane po bitki v Zlatorogu čaka težko gostovanje

Nikola Miljković

Rokometaše Celja Pivovarne Laško le tri dni po napornem dvoboju v Zlatorogu proti francoskemu PSG čaka nova zahtevna preizkušnja.

V sredo bodo v okviru šestega kroga evropske lige prvakov gostovali pri trikratnemu evropskemu in 20-kratnemu nemškemu prvaku iz Kiela, tekma pa se bo pričela ob 18.45.

Celjska zasedba je na nedeljskem dvoboju proti pariškemu klubu drago prodala svojo kožo, francoski superzvezdniki, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor in trener celjske ekipe Zvonimir Serdarušić, so se morali za zmago pošteno potruditi.

Izbrance celjskega trenerja Branka Tamšeta v sredo čaka nova zahtevna preizkušnja. Nemška ekipa, ki je v minuli sezoni v velikem finalu sklepnega turnirja lige prvakov v Kölnu morala priznati premoč Barceloni, je v tej sezoni malce izgubila na svojem šarmu in zaenkrat ne deluje optimalno, še vedno pa je to ekipa z najvišjimi možnimi tekmovalnimi načrti na mednarodnem in domačem prizorišču.

NAJPREJ SE MORAJO SPOČITI
Na dosedanjih petih tekmah v elitni skupini A je trikrat zmagala in dvakrat izgubila. Tudi v tej severnonemški ekipi je veliko rokometašev najvišjega kakovostnega razreda, med drugim Hrvat Domagoj Duvnjak, Španec Joan Canellas, Danca Niklas Landin in Rene Toft Hansen, Šved Niclas Ekberg, Srb Marko Vujin in številni kakovostni domači rokometaši.

Nikola Miljković

Celjani se zavedajo zahtevnosti gostovanja, v Kielu pa želijo pokazati energijo in predstavo z nedeljskega dvoboja proti PSG v Zlatorogu. Za njih je velika ovira, da imajo v tej sezoni obilo težav s poškodbami in boleznimi.

"Na to se ne bomo in ne smemo izgovarjati, dejstvo pa je, da od samega začetka sezone nismo igrali v polni postavi. To so zadeve, ki se dogajajo in na njih nimamo vpliva. Ne glede na to mora vsak od nas dati vse od sebe na igrišču in nadomestiti tistega, ki ga ni v kadru," je uvodoma dejal kapetan celjske ekipe Luka Žvižej in dodal: "Pred nami je težko gostovanje. Naša prva naloga je, da se čim bolje spočijemo po nedeljski zahtevni preizkušnji proti PSG. Vemo, kam gremo in proti komu igramo, a tudi na tej tekmi bomo, tako kot na vseh doslej, igrali na zmago."