Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
M.A.
M.A.
25.07.2014 14:49:36
Deli članek:

(P)ostati stabilen prvoligaš

psno

Lani so bili eno prijetnejših, če ne kar najprijetnejše presenečenje prvenstva. Uvrstitev v končnico za prvaka in končno šesto mesto je bil za klub z morda celo najmanjšim proračunom v ligi sijajen dosežek in hkrati eden največjih uspehov v več kot petdesetletni zgodovini tamkajšnjega rokometa, primerljiv z osemdesetimi leti prejšnjega stoletja, ko je sevniški kolektiv igral v takrat 2. zvezni jugoslovanski ligi.

A vse to je zgodovina, bližnja prihodnost prinaša nov nastop med slovensko elito. Priprave so v Sevnici začeli med prvimi, uvodoma so se zbrali v četrtek, že v ponedeljek pa jih čaka prva prijateljska tekma, ko se bodo pomerili z aktualnimi prvaki iz Celja.

Tudi v sezoni 2014/15 se bržkone ne bi branili šestega mesta. Ali pač? "Kje pa, a lani je uspehu botroval tudi splet srečnih okoliščin. Karkoli med šestim in osmim mestom bo super, zadovoljni pa bomo predvsem, če bomo dolgoročno gledano postali stabilen prvoligaš," pravi trener Iztok Godec, ki je na uvodnem treningu uzrl tudi nekaj novih obrazov. Igralski kader je bil namreč deležen nekaj sprememb, Matej Flajs je denimo nov izziv našel v Belgiji, namesto njega pa so Sevničani na mesto desnega zunanjega pripeljali izkušenega Aljošo Štefaniča. Tudi med vratnicama je novo ime, namesto Zlatana Bratanoviča, ki je prekinil oziroma končal kariero, na enoletno posodo iz vrst Gorenja prihaja Nejc Brglez. Trio novincev zaokrožuje krožni napadalec Matic Suholežnik, ki prihaja na posodo iz Celja in ki bo na šestmetrski črti poskušal nadomestiti Uroša Ošlovnika. Slednji je športne copate obesil na klin, v klubu pa pravijo, da ga bo težko nadomestiti tako na kot izven terena. Neke vrste okrepitev predstavljata tudi Lucijan Fižuleto in Alan Dražetič, ki sta velik del pomladi zaradi poškodb presedela na tribuni, zdaj pa se rehabilitacija počasi bliža h koncu in tam nekje oktobra naj bi bila znova nared. Dražetič, prva violina lanske sezone, naj bi sicer imel ponudbe tudi od drugod, a v Sevnici se nadejajo, da bo še vsaj sezono nosil modri dres. Ne nazadnje se je po hujši poškodbi v ritem še najlažje vrniti v domačem okolju.

Delovati v okviru svojih možnosti, izpolnjevati dogovorjeno in v ligi štirinajsterice, ki sicer v Sevnici ni imela zagovornikov, napadati zgornjo polovico lestvice kot torej neke vrste rdeča nit sevniškega prvoligaša v njegovi tretji zaporedni sezoni v prvi ligi.