blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

nu
nu
1 24.05.2024 09:24:07

Zakaj bosta Maribor in Bravo na današnjem finalu pokala navijala za Rogaško?

Drago Wernig - TAKA
Razplet finala Pokala Pivovarna Union med Rogaško in Gorico ne bo pomemben le za akterje obračuna v Stožicah in njihove navijače. Dogajanje na zelenici največjega slovenskega stadiona bodo z vznemirjenjem spremljali tudi v Mariboru in Šiški, saj bo rezultat močno vplival na usodo vijoličaste in rumene zasedbe.

Celje in Olimpija sta za zdaj edina slovenska predstavnika, ki vesta, kje bosta v prihodnji sezoni začela pot na mednarodnem prizorišču; grofi bodo kakopak ambiciozno vstopili v kvalifikacije za ligo prvakov, zmaji se bodo pod vodstvom novega trenerja lotili kvalifikacij za konferenčno ligo. Tam je za zdaj tudi Maribor, ki pa nestrpno čaka na razplet drevišnjega finala pokalnega tekmovanja. In v Ljudskem vrtu 'navijajo' za Rogaško. Če bi namreč lovoriko osvojili črno-beli iz zdraviliškega mesta, ki so ostali brez tekmovalne licence za prihodnjo sezono, bi njihovo mesto kot podprvaki prevzeli vijoličasti in tako zaigrali v kvalifikacijah za ligo Europa, ki prav tako kot kvalifikacije za ligo prvakov v primeru poraza ponuja popravni izpit v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Za uspeh Oskarja Drobneta in njegovih varovancev bodo pesti stiskali tudi četrtouvrščeni Šiškarji, saj bi jim takšen scenarij prvič v klubski zgodovini zagotovil evropsko vozovnico, ki bi jo 'uporabili' v kvalifikacijah za konferenčno ligo.

Če bo nocoj v Stožicah slavila Gorica, pa bi se negotovost malce zavlekla. Primorci bi namreč dobili nekaj dni časa za pridobitev Uefine licence. Če bi dosegli namen, bi kot pokalni zmagovalci razumljivo igrali v kvalifikacijah za ligo Europa, Maribor bi ostal v kvalifikacijah za konferenčno ligo, Bravo pa bi moral čakati na naslednjo priložnost, da bi se uvrstil na mednarodno prizorišče. Najpozneje 31. maja bo vse jasno, do takrat mora NZS na sedež Uefe sporočiti slovenske predstavnike v evropskih pokalih. 

Članki iz rubrike