elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

nu
nu
1 23.05.2024 15:52:27

Odziv Rogaške: "Mi bomo srčni, pošteni tudi naprej. Brez licence."

alesfevzer.com
Rogaška se je odzvala na nedodelitev licence.

Za danes ob 17.30 je bila v Lendavi predvidena prva tekma dodatnih kvalifikacij za popolnitev 1. SNL med Nafto in Radomljami, toda včeraj je ves dan viselo v zraku, da nogometa pod vznožjem vinogradov ne bo. Od jutra so iz različnih naslovov prihajali namigi, da o tem pravzaprav ni dvoma, kar bo posledica tega, da bo Rogaška tudi na drugi stopnji ostala brez tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Da bo tako, je bila skoraj že javna skrivnost, vendar ni bilo jasno, kdaj bo prišla tudi uradna potrditev. Mnogi so bili prepričani, da gotovo ne pred finalom pokalnega tekmovanja, toda dobro obveščeni viri so zatrjevali, da bo ta dan gotovo sreda.

Ampak nato se dolgo ni zgodilo nič. In vse je kazalo, da se ne bo. Naše 'zaupnike' smo že začeli zbadati, da se jim je tokrat pač malce 'zataknilo', da so nekje nekaj slišali narobe, a naposled se je izkazalo, da vendarle ni tako. Imeli so prav, okrog 19.30 dvomov ni bilo več. Zgodba je dobila uradni pridih. »Licenčna komisija NZS za pritožbe je objavila odločitev o pritožbi NK Rogaška zoper odločbo Komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov, s katero je le-ta zavrnila vlogo NK Rogaška za pridobitev UEFA/1. SNL licence za tekmovalno leto 2024/2025. Licenčna komisija NZS za pritožbe je pritožbo NK Rogaška zavrnila. Po skrbnem pregledu vseh pritožbenih razlogov in dodatno predložene dokumentacije je ugotovila, da NK Rogaška ne izpolnjuje obveznih infrastrukturnih, športnih, pravnih in finančnih A kriterijev za podelitev licence. Glede na dejstvo, da Licenčna komisija za pritožbe ni ugodila pritožbi NK Rogaška, in na podlagi sklepa Odbora za nujne zadeve se dodatne kvalifikacije med ND Lendava 1903 in NK Radomlje ne odigrajo. O načinu popolnjevanja 1. SNL in posledično sestavo lig za TL 2024/2025 bo odločal Izvršni odbor NZS,« so sporočili s sedeža krovne organizacije.



Odlične spomladanske igre varovancev Oskarja Drobneta torej niso dobile želene veljave. Rogaška je postala nekdanji prvoligaš in vsekakor bo zanimivo videti, kaj to pomeni v luči jutrišnjega finala Pokala Pivovarna Union. Radomljani še naprej ostajajo med elito, v prihodnji sezoni pa bo v najvišjem kakovostnem razredu igrala tudi Nafta. Postopek je tak, da jo bo NZS povabila, naj zapolni izpraznjeno mesto, direktor Franc Pozsgai pa nam je sinoči zagotovil, da bodo Lendavčani povabilo vsekakor sprejeli in pridobili potrebno licenco.

Dan potem se je odzvala tudi Rogaška. "Nimamo zaposlenih v klubski administraciji, nimamo zaposlenih za vzdrževanje objektov, nimamo neomejenih sredstev, za nami ne stojijo državna podjetja, prav tako ne prihajamo iz bogate občine. Imamo prostovoljce, ki po službi kosijo igrišče in urejajo športni park, imamo ljudi, ki zapostavljajo družine, da Rogaška igra prvo nogometno ligo, imamo posameznike, ki sebi in bližnjim odrekajo, da nogometu dajejo, imamo ekipo, ki je pokazala, kam sodimo, imamo navijače, ki so z nami prepotovali Slovenijo. Nismo v kravatah in blišču. Smo preprosti in srčni. In srčnosti ni mogoče pridobiti z licenco. Takšen si. Ali pa nisi. Mi bomo srčni, pošteni tudi naprej. Brez licence," so zapisali na ene izmed družbenih omrežji.

Značke: rogaška, prva-liga

Članki iz rubrike