krava Svet24.si

Policist namerno zbil pobeglo kravo

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

230-misa2 Njena.si

Miša Molk o ljubezni z več kot enim partnerjem

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Dejan Mitrović / Ekipa SN
Dejan Mitrović / Ekipa SN
6 24.05.2024 06:18:54

Ante Šimundža brez dlake na jeziku: "Zahovićeva vrnitev? Vsi bi ga potrebovali, nisem pa prepričan, da ..."

Grega Wernig
Ante Šimundža kot ga niste poznali v intervjuju na treh straneh našega in vašega športnega dnevnika Ekipa SN.

Na novinarskih konferencah je vedno mrkega obraza. Resen. Na tokratnem intervjuju je bil Ante Šimundža popolno nasprotje. Resda je z vso resnostjo tega sveta odgovarjal na naša vprašanja, a se je ob tem znal tudi nasmehniti, pošaliti, poskrbeti za kakšen zanimiv dodatek. Srčno je mariborski strateg v obširnem intervjuju odgovarjal na številne teme. Od ocene končane sezone prek zanimanja Hajduka, Zlatka Zahovića, slovenskih sodnikov, kazni NZS pa vse do Josipa Iličića in njegove vrnitve v slovensko izbrano vrsto.

Zlatko Zahović je pred kratkim govoril o splitskem sindromu, vas opozoril nanj. Ste z njim v rednih stikih? Vam da kakšen nasvet?

Sem, med pogovorom seveda da tudi kakšen nasvet. Čeprav je zdaj pod narekovaji izven nogometa, ga seveda spremlja. Rad ima Maribor, to je njegov klub. Konstruktivna debata je vedno dobrodošla. Se pa ne pogovarjava zgolj o nogometu, sva že v takšnih letih, ko se pogovarjava tudi o drugih stvareh.

Nekatere, to vemo, njegove besede motijo, dojemajo jih kot kritiko. Kako je z vami?

Ne zmotijo me, zakaj? To je samo potrditev. Njegove besede so potrditev našega dela ali mojega razmišljanja. Je pa dejstvo, da skozi kariero, ki jo je imel kot igralec, in skozi kariero, ki si jo je zgradil kot športni direktor Maribora, ima zagotovo marsikaj povedati.

Je škoda, ker ne deluje v slovenskem nogometu bolj aktivno?

Jaz sem mu to že osebno povedal. Da ga pogrešamo. Kot Slovenija. V kakšni funkciji, ne vem, to je težko reči. A vse skupaj je njegova odločitev. On je ta, ki se bo odločil, ali se bo vrnil. Da pa bi ga potrebovali za dobrobit slovenskega nogometa, to vsekakor. Nisem pa prepričan, da si to vsi želijo.

Bi ga potrebovali tudi v Mariboru?

CELOTEN INTERVJU Z ANTEJEM ŠIMUNDŽO SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike