elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
0 23.05.2024 16:44:43

Italijani na EP brez Verattija in Immobileja

Selektor italijanske nogometne reprezentance Luciano Spalletti je danes objavil širši seznam kandidatov za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu. Za Italijo, ki bo na euru v Nemčiji branila naslov, pa zanesljivo ne bosta igrala Marco Verratti in Ciro Immobile. Na tem seznamu je sicer 30 igralcev.

Verratti je za Italijo nazadnje igral junija lani, Immobile pa je pod vodstvom Spalettija odigral le eno tekmo za izbrano vrsto.

Italija bo na EP v Nemčiji, ki bo potekalo ob 14. junija do 14. julija, igrala v skupini G, njeni tekmeci bodo Hrvaška, Albanija in Španija.

Na seznamu, ki ga mora selektor po pravilih krovne zveze Uefe skrčiti na 26 imen do 6. junija, je za zdaj tudi Nicolo Fagioli, ki je bil do nedavnega suspendiran zaradi stavniških prekrškov. Na seznamu pa je tudi Gianluca Scamacca, ki je v sredo z Atalanto osvojil evropsko ligo.


Pred EP bo Italija igrala še dve prijateljski tekmi, 4. julija s Turčijo in 9. junija z Bosno in Hercegovino.

* Širši seznam Italije:
- vratarji: Gianluigi Donnarumma (PSG), Alex Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lazio), Guglielmo Vicario (Tottenham);
- branilci: Francesco Acerbi (Inter), Alessandro Bastoni (Inter), Raoul Bellanova (Torino), Alessandro Buongiorno (Torino), Riccardo Calafiori (Bologna), Andrea Cambiaso (Juventus), Matteo Darmian (Inter), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter), Gianluca Mancini (Roma), Giorgio Scalvini (Atalanta);
- vezisti: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Nicolo Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Verona), Davide Frattesi (Inter), Jorginho (Arsenal), Lorenzo Pellegrini (Roma), Samuele Ricci (Torino);
- napadalci: Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (Roma), Riccardo Orsolini (Bologna), Giacomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegui (Genoa), Gianluca Scamacca (Atalanta), Mattia Zaccagni (Lazio).

Značke: nogomet, euro 2024

Članki iz rubrike