volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ro
ro
1 08.05.2021 13:28:40

NZS bo za izboljšanje namenila 500.000 EVROV, finančna spodbuda za NOVA PRVOLIGAŠA

Tina Kosec
Izvršni odbor krovne nogometne organizacije je sprejel nekaj pomembnih odločitev.

Izvršni odbor NZS je na svoji zadnji seji sprejel kar nekaj pomembnih sklepov. Med drugim je potrdili strategijo NZS za obdobje 2021-2025, ki bo konec meseca predstavljena tudi na Skupščini NZS. Izvršniki so sprejeli tudi finančno vzpodbudo klubom, ki napredujejo v 1. SNL, sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021 ter enotno pogodbo o trenerskem delu.

Zdaj je jasno, da bo krovna organizacija tudi ob koncu te sezone namenila finančno spodbudo kluboma 2. SNL, ki bosta v prihodnji sezoni nastopila med elito. Kluba bosta za napredovanje prejela vsak 30 tisoč evrov, polovico v denarju in polovico v opremi. Hkrati je seveda jasno, da se lahko pripeti, da bo napredoval le prvak, drugouvrščeno zasedbo čakajo še dodatne kvalifikacije z devetouvrščenim moštvom PLTS.

Izvršni odbor je potrdil tudi izvedbo vsakoletnega razpisa za sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021. Namen razpisa je spodbuditi gradnjo in posodobitev obstoječih objektov s ciljem zagotoviti izboljšane pogoje za nogometno dejavnost. NZS bo v sklopu razpisa namenila 500.000 evrov za izboljšanje infrastrukture v Sloveniji, pogoji razpisa so objavljeni na spletni strani NZS.

Na predlog Zveze nogometnih trenerjev Slovenije in Komisije za profesionalni nogomet je IO NZS prav tako sprejel sklep o implementaciji standardne pogodbe med trenerji in klubi. V času dogovarjanja med relevantnimi deležniki so se izoblikovali osnovni kriteriji in zahteve, ki jih mora vsebovati pogodba med trenerji in klubi z namenom, da se poenoteno uredijo pogodbena razmerja. Uporaba standardne pogodbe bo postala obvezna od 1. julija 2021 za vse nove profesionalne pogodbe med trenerji in klubi 1. SNL, 2. SNL in SŽNL.

Članki iz rubrike