stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

dm
dm
12 08.05.2021 08:04:18

RAZKRIVAMO, kdo vse je ZAVRNIL podaljšanje pogodbe z MARIBOROM

Grega Wernig
Kristalno jasno je, da bo po koncu sezone Ljudski vrt zapustilo veliko igralcev.

Športni direktor vijoličastih Marko Šuler je v intervjuju za Večer razkril, da je želel z nekaterimi igralci podaljšati sodelovanje, vendar so kar štirje novo pogodbo zavrnili. "Ne vem, ali nekateri fantje razumejo trenutno stanje na tržnici. Štirim so bile ponujene pogodbe, a jih niso sprejeli. Maribor drugič ne ponuja, pokliče le enkrat. Dosti odhodov bo, verjetno tudi dosti prihodov. Malo se mi že meša od vsega, kar sem pregledal v zadnjem času. Treba bo biti pameten, možnosti za velike eksperimente in napake nimamo. Na koncu si fantje sami krojijo usodo na igrišču," je poudaril snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo, ki imen ni želel razkriti.

Ekipa SN razkriva, da je eden izmed tistih, ki so zavrnili podaljšanje pogodbe, bočni branilec Denis Klinar. Slednji je bil v zadnjem letu zelo pomemben člen začetne enajsterice, igral je tako na desni kot na levi strani v obrambi. Glede na to, da je bil februarja star 29 let, je presenetljivo, da je zavrnil nadaljevanje svoje kariere v Ljudskem vrtu. Drugi, ki je zavrnil Marka Šulerja, je osrednji branilec Luka Uskoković. Po informacijah edinega slovenskega športnega dnevnika mu je športni direktor Maribora ponudil zelo konkretno in korektno pogodbo, vendar naj bi bili apetiti črnogorskega branilca zelo visoki. O tretjem in četrtem imenu lahko zgolj špekuliramo, a po vsej verjetnosti je eden izmed tistih, ki so to storili, tudi osrednji branilec Luka Koblar. Z njim se je trudil novo pogodbo podpisati že bivši športni direktor Oliver Bogatinov, toda mladenič ima, kot vse kaže, povsem drugačne načrte.
Na vprašanje, ali bo do konca sezone računal na te nogometaše, ki so zavrnili podaljšanje pogodbe, je trener Simon Rožman na novinarski konferenci odgovoril: "Po tej plati je celotna letošnja sezona nelogična, vendar se je zgodila. Šli smo v finiš prvenstva s stvarmi, ki se v tem drugem segmentu ne morejo popraviti. Želeli smo narediti nekatere korekcije. S fanti imamo strogo športno plat, vsi so v individualnih pogovorih zagotovili, da bodo za klub dali zadnjo kapljo znoja. Kar zadeva mene, bomo glede na njihov odnos po zadnji tekmi naredili črto in videli, kje smo. Verjamem, da bodo vsi fantje korektni do kluba, do dresa. Še vedno so vezani na naš klub in upam, da bodo do zadnje sekunde dali zadnje atome moči. Tisti, ki niso razmišljali na tak način, jih ne vidimo več v naši ekipi."

Članki iz rubrike