stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 08.05.2021 09:09:05

Tiha želja MURE? So črno-beli PREMALO ambiciozni? ANTE ŠIMUNDŽA pojasnjuje in RAZKRIVA ...

Aleš Cipot
Sobočani bodo v primeru zmage nad Bravom prenočili na vrhu lestvice.

"Naša tiha želja je Evropa," je po sredini zmagi nad Koprom ponovil Ante Šimundža. In presenetil, marsikoga celo zbegal. Kako tiha? Vodilna Olimpija ima zgolj tri točke več, kar razkriva, da se je Mura vključila celo v boj za naslov prvaka, in kakopak smo želeli dodatno pojasnilo trenerjeve misli. "Pred začetkom sezone nismo bili na takšni ravni, da bi lahko govorili, da smo kandidati za Evropo. A smo nenehno poudarjali, da želimo biti v prvenstvu čim bolj uspešni, da želimo čim dlje v pokalnem tekmovanju ter tudi na mednarodnem prizorišču, na katerem smo takrat nastopali. In še vedno Evropa ni imperativ, je pa vsekakor želja, o tem ni dvoma. Vemo, na kakšen način delamo in kako smo sestavljali ekipo," je povedal trener Mure.

Tisti, ki ga poznajo, zelo dobro vedo, da je izjemno ambiciozen in da bi storil vse za uspeh, tovrstno sporočilo ni ravno v takšnem slogu … "Ponovil bom, da je želja ogromna, nimamo pa imperativa. Ker ekipa in klub kot organizacija še nista na ravni, da bi se lahko pred prvenstvom postavili tako, da bi napovedali, da odprto in z vsemi orožji napadamo Evropo. Ko bomo prišli do tega stanja, bomo to tudi povedali. Na glas."
Pogled na lestvico je dovolj jasen, želja črno-belih pred končnico mora biti tudi naslov prvaka. Zmaji še zdaleč niso tako oddaljeni, da bi bila to misija nemogoče. "Vsekakor, to so dejstva. Menim, da so igralci že večkrat sporočili, kakšno je stanje duha v slačilnici. Odlična je bila denimo izjava Luke Bobičanca: 'Kakšni športniki pa bi bili, če si ne bi želeli zmagati na vsaki tekmi in če ne bi želeli biti na vrhu?!' Ni pa to imperativ, razmišljanja igralcev so natanko v 'tem filmu', v katerem vsi skupaj želimo biti. Nočemo negirati dejstev o tem, kaj nam omogoča točkovni izkupiček. Sprejemamo jih, kaj nam bo prvenstvo prineslo po 36 krogih, pa na vemo. Vemo le, da želimo biti kar se da uspešni," je dejal strateg črno-belih, ki pogleduje tudi 'za hrbet', kjer so še naprej nevarno blizu Domžalčani. Po eni strani Prekmurci torej napadajo vrh, lahko sanjajo prvenstveno lovoriko, toda po drugi si še vedno niso zagotovili vstopnice za konferenčno ligo, ki bo novost v prihodnji sezoni. "Natanko tako. Smo v položaju, v katerem smo se v prvi vrsti znašli zaradi nas samih in tudi zaradi spleta nekaterih okoliščin. In takšno stanje sprejemamo, od tega nočemo bežati. Daleč od tega, vendar si ne ustvarjamo pritiska. Zanima nas samo naslednja tekma. Naslednjih 90 minut. To je vse, kar šteje, in popolnoma nič drugega. Kaj je bilo prej, kaj bo pozneje, sploh ni pomembno. Vsi, od prvega do zadnjega, moramo biti osredotočeni le na to; od tistega, ki pripravlja igrišče, do predsednika."

mura veselje ac
Aleš Cipot
Nov pomemben izziv je na vrsti že danes, ko v Fazanerijo prihaja Bravo. "Ljubljanska zasedba ima rep in glavo, hkrati gre za ekipo, ki želi iz leta v leto napredovati. Bravo ponuja priložnost ogromnemu številu mladih igralcev, ki jih poskuša uveljaviti, in sledi sodobnim nogometnim trendom. Klubska usmeritev ostaja nespremenjena od prvega leta v prvi ligi do danes. Na nasprotni strani bo zelo tekmovalno moštvo, naši medsebojni dvoboji so bili vedno znova zanimivi, dinamični," je Šiškarjem pohvale namenil Ante Šimundža.

O tem, kakšen je cilj Sobočanov, kajpada ni niti kančka dvoma. Osnovni ali edini namen je osvojiti ves izkupiček, s katerim bi se Mura do kobca večnega derbija v Stožicah zavihtela na prvo mesto, zato je nadvse pomembno, da so razmere v ekipi obetavne. "Stanje je pozitivno. Vsaka zmaga prinese dodatni zagon, v še toliko večji meri, če uspehe povežeš proti zahtevnim tekmecem. Malce smo načeti, imamo nekaj preglavic z lažjimi poškodbami, ampak nič alarmantnega."


Članki iz rubrike