Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
6 08.05.2021 07:40:30

Prvi mož kluba v 1. SNL: Nikomur NE GROZIM, saj NISEM KRIMINALEC! A če TO NAREDIM, se bo o tem dolgo govorilo in pisalo ...

Aleš Cipot
Nekatere sodniške odločitve v Fazaneriji so ga tako razburile, da je sredi drugega polčasa zapustil stadion. V bližnjem lokalu si je privoščil kavo, a po porazu z Muro se je Ante Guberac vrnil na 'kraj zločina', javno izrazil svoje ogorčenje in omenil celo možnost bojkota polfinalne preizkušnje pokalnega tekmovanja. Tudi po (ne)prespanih nočeh jeza še ni splahnela …

Zasedba z Bonifike je v sredinem poznem popoldnevu Fazanerijo zapuščala jezna, nejevoljna in še kakšna. Kanarčki so po vodstvu ostali praznih rok, a še bolj kot poraz jih moti in boli način, na katerega se je to zgodilo. Strupene puščice so usmerjene v Davida Šmajca. Ante Guberac je takoj po tekmi pred novinarji na glas povedal, kaj si misli, njegovo stanje duha smo preverili tudi dan zatem.

Ogorčenje se še ni ohladilo. "Koper sem pripeljal iz kanala. Članska ekipa je bila v tretji ligi, mladinci in kadeti v drugi, pred dvema letoma ni bilo skoraj ničesar. Vse, kar se dogaja po tem, se po zaslugi mojih fantov v podjetju, ki delajo dan in noč. To je njihov denar. Klub ima enega pravega sponzorja – Luko Koper. Čeprav so zraven še nekateri, so to moji podizvajalci. Kot da bi bil torej moj denar. In Kopra me ni strah znova spraviti v četrto ligo. Odvisen je od mene, in če bo treba, ga bom dejansko vnovič potisnil med nižjeligaše, ne bom pa več dovolil, da me kdorkoli zajebava. Ko vidim, kaj mi počnejo, kaj nam počnejo, lahko s klubom v vsakem trenutku naredim, kar hočem. To, kar se je dogajalo v Murski Soboti, je nezaslišano. Zato sem raje tudi zapustil tribuno, ker bi se v nasprotnem primeru lahko pripetilo, da bi od igralcev zahteval, naj odidejo v slačilnico. Tega, kar so nam delali, nisem več mogel gledati," je uvodoma povedal Ante Guberac.


Koprski predsednik se ne more pomiriti zlasti s tremi odločitvami gorenjskega delivca pravice v drugem polčasu. "Mar mora nasprotni branilec Mulahusejnoviću, ki je imel pri našem vodstvu odprto pot do vrat, odtrgati roko, da bi dosodil prekršek? 'Čakal sem, da pade,' je po tekmi govoril sodnik. Torej je videl nepravilno oviranje, ki si je zaslužilo izključitev, in se ni odzval. Ker je bil vztrajen, ker ni padel in je na vsak način želel zaključiti akcijo, je bil Nardin tako kaznovan. A po drugi strani sem zadovoljen, ker je ostal na nogah, saj se bojim, da bi sicer dobil rumeni karton zaradi simuliranja. Potem se je zgodilo še košarkarsko odbijanje igralca Mure, kar smo videli vsi, nato je v končnici z roko prestregel žogo in preprečil Mulahusejnoviću, da bi se znašel v stoodstotni priložnosti. Edina pravilna odločitev bi bila rdeči karton in prosti strel, čemur pritrjujejo tudi nekateri sodniki, s katerimi sem se pogovarjal. Verjemite, da imam tudi med njimi prijatelje. To so tri ključne odločitve v trenutkih, ko se je dvoboj 'lomil'. Zakaj vse v našo škodo, v škodo tekmeca pa nobene?" se je spraševal prvi mož rumeno-modrih.

guberac ante ac
Aleš Cipot
Po dvoboju v prekmurski prestolnici je omenil celo možnost bojkota prihajajočega pokalnega polfinalnega obračuna s Celjem. Je bila to vendarle v prvi vrsti posledica vroče glave, ali pač? "Sem nepredvidljiv človek, lahko pa naredim, kar hočem. Če igralcem ne dam plač, kdo jim jih bo dal? Naj se sami odločijo. Če hočejo igrati, naj igrajo. Če bi bilo po moje, bi igrali še pokal, preostale prvenstvene preizkušnje pa s kadeti. Ne z mladinci, s kadeti. Kakopak bi potrebovali posebne zdravniške preglede, a tako bi sodnikom omogočili lažje delo."


Sliši se tako nestvarno, da so mnogi gotovo prepričani, da se takšen scenarij ne more uresničiti. "Vse je mogoče. Ne izključujem niti scenarija, da bom zaključil z nogometom. Ker spoznavam, da vse skupaj nima smisla. Zakaj bi svoj denar metal stran?" je poudaril Ante Guberac.
Grožnja torej ostaja? "Poglejte, ne grozim z ničimer in nikomur. Saj nisem kriminalec, da bi počel kaj takega. Naredim pa lahko, kar hočem. In če bom, to ne bo muha enodnevnica, o tem se bo dolgo govorilo in pisalo," je odvrnil prvi mož kanarčkov in odgovoril tudi tistim, ki so polni kritik na račun igralcev, na račun podobe ekipe. Češ, da pristop ni takšen, kot bi moral biti. "S fanti imam pristne odnose. In jim zaupam. Lahko igrajo slabo, a da bi jim očitali, da se ne borijo, to pa ne. Verjamem, da v vsakem trenutku dajejo vse od sebe, je pa jasno, da pridejo tudi slabša obdobja. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov ter okoliščin."

Članki iz rubrike