Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
2 08.05.2021 12:38:22

NI ŠE KONEC! Kaj bo na to rekel ALEKSANDER ČEFERIN? Real, Barcelona in Juventus še naprej branijo SUPERLIGO

Reuters
"Reformo smo predlagali z namero, da najdemo rešitev za trenutno nevzdržno stanje v nogometni industriji," zatrjujejo zagovorniki novega tekmovanja velikanov.

Real Madrid, Barcelona in Juventus še naprej branijo propadli projekt supelige po privolitvi devetih klubov, da evropski krovni organizaciji, ki ji predseduje Aleksander Čeferin, plačajo kazen. V skupni izjavi so omenjeni trije klubi še enkrat več zatrdili, da njihov načrt pomeni rešitev ter da so pritiski Uefe in Fife nedopustni.

"Z namero, da najdemo rešitev za trenutno nevzdržno stanje v nogometni industriji, je 12 klubov predlagalo reformo, da bi bil naš šport privlačnejši in bi mu omogočili dolgoročno preživetje. Klubi so v ta namen 18. aprila sporočili, da so pripravljeni ustanoviti superligo," so zapisali.

Fifi in Uefi očitajo, da z njimi nista komunicirali, ampak nanje izvajata "nesprejemljiv izjemen pritisk". "Spoštujemo sedanje nogometne strukture in okvire delovanja. Klubi, ustanovitelju superlige, so se izrecno strinjali, da bo tekmovanje potekalo le, če bi Uefa in /ali Fifa priznali tako rešitev, ali če bo v skladu z veljavnimi pogoji in predpisi in bi šlo za tekmovanje, ki je primerno za kontinuiteto sodelujočih klubov ter njihova nacionalna tekmovanja," so zapisali in Fifi ter Uefi očitali, da sprejema prehitre in neustrezne rešitve problema, ki je v fazi odločanja tudi na sodiščih.

Pismo je odgovor na sporazum, ki ga je v petek predstavila Uefa. Kot smo že poročali, je sporazum za ponovno vključitev podpisalo devet od 12 klubov, ki so bili udeleženi v snovanju superlige. To so Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid, Milan in Inter Milano. Juventus, Real in Barcelono bodo v nadaljevanju obravnavali Uefini disciplinski organi.

Klubi, ki so podpisali sporazum, so se zavezali nastopom v nacionalnih prvenstvih in Uefinih tekmovanjih, in priznavajo, da je bil projekt superlige napaka, za kar so se opravičili navijačem, nacionalnim zvezam, ligam, evropskim klubom in Uefi. Ponovimo, klubi bodo ob pet odstotkov prihodkov, ki bi jih dobili od ene sezone Uefinih tekmovanj, ta delež pa bo krovna zveza razdelila drugam. Obenem bodo z drugimi klubi podarili skupno 15 milijonov evrov za dobrobit nogometa otrok in mladine v lokalnih skupnostih po Evropi.

Značke: nogomet, uefa, tekmovanje

Članki iz rubrike