stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 24.06.2020 07:40:06

GNES SMO FSI PREKMURCI: Obeta se prava norišnica, Mura je favorit, Nafta pa vse stavi na ...

Aleš Cipot
Nogometna kluba iz Prekmurja, Mura in Nafta, se bosta danes ob 17.30 v nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju udarila v finalu pokala Slovenije. Pred praznimi tribunami je vloga favorita na strani prvoligaša iz Murske Sobote, drugoligaš iz Lendave pa stavi na nepredvidljivost derbija v prvem nastopu v finalu slovenskega pokala.

Mura je doslej dvakrat nastopila v finalu slovenskega pokala. V sezoni 1993/94 so morali priznati premoč Mariboru, ki je bil po dveh tekmah boljši s 3:2, leto kasneje pa so po zmagi nad Celjem (skupni izid 2:1) osvojili doslej edino pokalno lovoriko.

Petindvajset let kasneje imajo lepo priložnost, da se še drugič vpišejo na seznam zmagovalcev. Na strani Mure je trenutna forma, ki je z izjemo poraza proti Bravu (0:1) v zadnjem krogu državnega prvenstva zelo dobra. Druga prednost Murašev je, za razliko od tekmeca iz Lendave, da so v polnem tekmovalnem ritmu.


Nafta, ki igra v drugi ligi, je pod vodstvom Dejana Dončića v tem koledarskem letu odigrala vsega dve uradni tekmi, saj je Nogometna zveza Slovenije predčasno prekinila tekmovanje v drugem rangu. Tako so Lendavčani, z izjemo prijateljskih tekem, s katerimi so ohranjali formo, odigrali le eno prvenstveno tekmo pred nastopom epidemije novega koronavirusa ter pokalni polfinale proti Radomljam.

Tistega so nogometaši Nafte dobili po izvajanju enajstmetrovk (1:1, 4:2), za finale pa so zaradi rdečih kartonov na tekmi izgubili tako Jako Bizjaka kot Vedrana Vinka. Na voljo ne bo niti Mitje Noviniča, ki bo počival zaradi treh rumenih kartonov. Kot pravijo v tabora Nafte, kljub oslabljeni ekipi stavijo na čvrsto obrambo in nepredvidljivost lokalnega derbija.

Mura kadrovskih težav nima. Na voljo bo tudi Jan Gorenc, ki je po poškodbi opravil tri treninge na polni obremenitvi in bo na voljo trenerju Anteju Šimundži za nastop na tekmi. Mura je v polfinalu ugnala moštvo Aluminija (4:0), od vloge favoritov pa tudi v finalu ne bežijo.

Značke: nogomet, pokal, slovenija

Članki iz rubrike