bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
1 23.06.2020 21:18:54

KAJ PA TOLE?! HUDA lendavska GROŽNJA murašem

Jurij Kodrun
Pod vznožjem lendavskih vinogradov ne bežijo od tega, da je Mura v finalu pokala v vlogi (izrazitega) favorita, vendar to ne pomeni, da so se Dejan Dončić in njegovi varovanci vdali v usodo. Niti po naključju.

Nogometaši Nafte so v ponedeljkovem dopoldnevu opravili predzadnji trening, danes se bodo kakopak znova zbrali v Športnem parku, nakar se bo začelo zaključno odštevanje ur do velikega prekmurskega spopada na Gorenjskem. "Gremo zmagat. Ni druge!" je zelo jasno sporočilo Alena Ploja, ki mu odločnosti in optimizma ne manjka kljub spoznanju, da bodo Lendavčani igrali močno oslabljeni. Zdesetkani. Manjkali bodo trije tako pomembni členi ekipe, kot so Mitja Novinić, Vedran Vinko in Jaka Bizjak. "Imamo druge igralce, ki bodo dobili priložnost, dali vse od sebe in lahko nadomestijo odsotnost omenjenih treh, ki nam zares veliko pomenijo. Ampak mislim, da smo Muro sposobni premagati tudi v tej zasedbi," poudarja 27-letni napadalec, od katerega bo na 'tepihu' v NNC Brdo odvisno marsikaj. Čaka ga ravsanje s črno-belimi branilci, njegove zadržane žoge okrog soboškega kazenskega prostora bodo za Lendavčane izjemnega pomena.


Tekmeci pod pritiskom, mi sproščeni

Čeprav njegove besede razkrivajo pravšnjo mero samozavesti, pa se tudi naš sogovornik zaveda, da je zasedba iz Fazanerije v vlogi velikega favorita. "Vsekakor, o tem ni dvoma, ampak obenem to pomeni, da so muraši pod veliko večjim pritiskom. Tako rekoč vsi predvidevajo, da bodo zmagali in osvojili pokal. Mi smo lahko precej bolj sproščeni, to je naša prednost, vendar takšno stanje duha v ničemer ne zmanjšuje naše ambicioznosti. Saj vsi vemo, kako je s tem ... Finale se ne igra, zmaguje se. In popolnoma jasno je, da je to naš namen. V prihodnji sezoni hočemo igrati na mednarodnem prizorišču. Če smo že prišli tako daleč, ne smemo dovoliti, da bi uspeh prepustili tekmecem. Tako zaradi lovorike kot tudi velikega rivalstva v prekmurskem derbiju."

alen ploj jk
Jurij Kodrun
Malce se nas bojijo

Eden od adutov naftašev je tudi pogled v bližnjo preteklost, Mura v zadnjih štirih medsebojnih dvobojih niti enkrat ni okusila slasti zmage. "Drži, tudi to je eden od razlogov za še nekaj dodatnega optimizma. Hkrati menim, da se nas Sobočani zaradi tega malce bojijo. Ni jim vseeno," je povedal Alen Ploj in nato film zavrtel na epski polfinale proti Radomljam. Lendavčani so veliki cilj uresničili s kar dvema igralcema manj, bili so odpisani, toda z veliko mero fanatizma jim je uspel podvig, o katerem se bo še dolgo govorilo. "Priznam, da sem po drugi izključitvi v nekem trenutku pomislil, da nam bržčas ne bo uspelo. Da nam na tak način ne more, ampak z vsako dodatno minuto se je upanje krepilo, v podaljšku pa sem začel močno verjeti v uspeh. Radomljani so bili vse bolj nemočni in naposled sem bil prepričan, da se bodo enajstmetrovke razpletle po naših željah."
Vedran Vinko in Jaka Bizjak sta ekipo pustila na cedilu z nespametno izključitvijo, čeprav je obenem res, da je bil sodnik David Šmajc 'hiter na sprožilcu'. Marsikdo je bil prepričan, da jima bo slačilnica dodelila kakšno interno kazen, ampak … "Kazen, da ne bosta igrala finala, je dovolj huda," se je odzval napadalec Nafte.

Članki iz rubrike