benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
7 04.12.2019 10:33:45

UAU! Organizatorji zlate žoge POKAZALI DOKAZ: Glejte, TAKO JE GLASOVAL STARE, tu je VSA RESNICA!

19. april 2016 - Andrej Stare, Å¡portni komentator in zdravnik
Nataša Juhnov
Drama okrog glasovanja Andreja Stareta za zlato žogo dobiva nove razsežnosti.

Saj veste, Andrej Stare trdi, da je na tretje mesto svojega glasovanja postavil končnega zmagovalca Lionela Messija, ne Edena Hazarda, kot so pri javni objavi njegovega glasovanja zapisali pri organizatorki glasovanja, sloviti francoski reviji France Football. Postavilo se je torej vprašanje, ali je France Football naredil hudo napako in ali je takih napak lahko še več – kar bi pri zgolj sedmih točkah razlike med prvim in drugim mestom (torej med Messijem in van Dijkom) utegnilo biti zelo pomembno.

Po drugi strani pa se je postavilo vprašanje, ali je mogoče, da je Stare res glasoval brez Messija, nato pa pač na hitro sestavil izgovor. Pri čemer smo za močne sume na slednje imeli kar nekaj razlogov, izkazali pa so se za povsem upravičene. "Glasovanje gospoda Stareta, ki smo ga objavili v naši reviji ob razkritju vseh podrobnosti izbora, je popolnoma točno," so za Ekipo SN povedali pri France Football. In nadaljevali v podobnem slogu, s še bolj jasnimi pojasnili. In obtožbami. 

"Ni prišlo do nikakršne napake, tovrstne navedbe absolutno zanikamo. Že tako ali tako zadeve večkrat najbolj natančno in temeljito preverimo, saj se zavedamo pomembnosti in odmevnosti, tako da so napake praktično nemogoče. Ob vašem povpraševanju pa smo preverili še enkrat – gospod Stare je glasoval tako, kot smo objavili, in ne tako, kot je povedal v pogovoru za slovenske medije,« so še sporočili iz France Footballa. Ravno z vrha odbora za zlato žogo, ki naj bi ga Stare po lastnih besedah takoj obvestil o napaki.

Torej o tem, da naj bi – spet po lastnih besedah – na tretjem mestu glasoval za zmagovalca Messija, ne za Hazarda, kot je objavil France Football. »Gospod Stare nas ni obvestil o ničemer. Sploh ni stopil v stik z nami. Ostanimo pri tem,« se glasi odgovor z uredništva France Footballa. Od tam so kolegom pri Ekipi SN – čeprav tako eminentni ediciji nikakor ne bi bilo treba in bi dovolj veljala beseda – pokazali tudi originalno elektronsko pošto, s katero je Stare oktobra oddal svoje glasove. In v kateri je na tretje mesto resnično postavil Hazarda, medtem ko o Messiju ni ne duha ne sluha.

Zaradi varstva osebnih podatkov, komunikacije in virov pošte seveda ne objavljamo, smo si jo pa natančno ogledali vključno z vsemi podrobnostmi in je varno spravljena v arhivih slovite francoske revije. In bo objavljena le, če bo to res potrebno za zaščito legitimnosti nagrade. Seveda se je ob tem samo po sebi postavljalo vprašanje, kaj nastali položaj pomeni za Staretovo prihodnost oziroma za prihodnost njegovega sodelovanja s France Football. »Za te pogovore je prezgodaj,« se francoski kolegi na to temo (še) niso hoteli izjasniti. 

Članki iz rubrike