nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

il
il
1 03.12.2019 21:22:12

KRVNIK MARIBORA: Morda sem bil BOLJ MOTIVIRAN in vesel sem, da sem pomagal OLIMPIJI! LUKA? On je vedno prisoten

Grega Wernig
Aktualni prvak iz Maribora je v dozdajšnjem delu sezone izgubil štirikrat, pri čemer je dvakrat ničlo vknjižil v Ljudskem vrtu, obakrat ga je skoraj senzacionalno zrušil Triglav. Prvič v prvem krogu in drugič v soboto, ko je bilo 2:1 za Kranjčane, pri katerih je blestel član Olimpije Goran Brkić.

Po strelu srbskega vezista in odbiti žogi je prvi zadetek na srečanju dosegel Gaber Petric, za drugega pa je 28-letni srbski vezist poskrbel kar sam, ko je Kenana Pirića premagal z natančnim strelom s približno 24 metrov in zapečatil usodo vijoličastih. Lahko bi rekli, da je na tej tekmi dosegel kar trojno zmago. Odlična predstava mu je prinesla naziv igralca kroga, Triglavu je pomagal do pomembnih točk, s katerimi bo nekoliko lažje zadihal, pomagal pa je še 'svoji' Olimpiji, ki ga je poleti posodila orlom. "Normalno je, da sem bil mogoče še malo bolj motiviran od drugih. Seveda sem izjemno zadovoljen zaradi tega, kako se je vse odvilo. Resnično sem vesel zaradi vseh omenjenih stvari, še posebej pa, kar smo vzeli tri točke, ki bodo Triglavu precej pomenile v boju za obstanek. Obenem sem seveda vesel, ker sem pomagal Olimpiji, ki ji je uspelo prednost pred Mariborom povečati na pet točk. Zelo pa me veseli tudi, da sem bil izbran za igralca kroga, toda celotna ekipa je bila na visoki ravni, vsak posameznik je odigral odlično," nam je na začetku pogovora povedal Goran Brkić.


Luka je vedno prisoten, tudi ko ne igra

Srečanje Maribora in Triglava je bilo tudi sicer zelo zanimivo, zelo pestro je bilo na obeh straneh igrišča; domači še vedno žalujejo za zapravljenimi priložnostmi, prav tako pa so jih kar nekaj zapravili tudi gostje. "Če bi tekmo ocenil objektivno kot navijač na tribuni, bi rekel, da so gledalci lahko uživali v atraktivnem srečanju. Videli so odprt dvoboj, v katerem je bilo skoraj 50 strelov na gol. Vsi vemo, da je Maribor kakovostna ekipa, s posamezniki, ki lahko v vsakem trenutku odločijo srečanje, vendar smo tudi mi odigrali zelo zrelo in umirjeno. Videli ste, da smo se šli v Maribor nadigravat."

Tokrat so v strelskem smislu v ospredje stopili drugi igralci, Triglav mora namreč šest tekem oddelati brez kapetana in svojega najboljšega strelca Luke Majcna. Njegova odsotnost se seveda močno pozna, kar je potrdil tudi naš sogovornik. "Luka je vedno prisoten, če je z nami ali pa ga ni. Gre za človeka, ki slačilnici daje določeno energijo, in ta zadetek sem posvetil prav njemu. Da, manjka nam, saj je izkušen, ima karakter, toda na neki način je ves čas z ekipo, tudi ko ne igra."

goran brkic gw
Grega Wernig

Vesel sem, da se je izšlo prav na tej tekmi

Triglav je oba gola zabil v prvem polčasu in se na premor odpravil z lepo prednostjo. Je bilo v slačilnici vseeno mogoče občutiti kaj strahu pred tem, da bi Maribor v drugem delu še bolj pritisnil? "Če povem iskreno, je bila prisotna nekakšna bojazen, a smo se iz prejšnjih izkušenj nekaj naučili, bolj smo se osredotočili na določene stvari. Bili smo mirni, zelo samozavestni in vedeli smo, kako moramo tekmo pripeljati do konca." Dejstvo je, da je bila to najboljša Brkićeva predstava v dresu Triglava. Nekateri navijači so bili mnenja, da bo veliko bolj izstopal, potegnil voz naprej, a vseeno v njegovem primeru ne gre za tak tip igralca. "Res je, vedno si prizadevam dvigniti ritem igre, v danem trenutku narediti, kar je pomembno za ekipo; včasih to pomeni, da zabijem gol, včasih, da spodbujam mlajše soigralce, spet tretjič, da prejmem kakršen karton in s tem poskrbim, da tekma ne bi šla v neželeno smer. Vesel sem, da se je prav na tej tekmi vse 'poklopilo', mi je pa žal še kakšnega zadetka," je povedal Brkić, ki je v drugem polčasu stresel vratnico.

Tega v Olimpiji nisem imel

Njegov poletni prihod v Triglav je bil kar veliko presenečenje. Kako je prišlo do tega, da je Stožice zamenjal za kranjski Športni center? "Do prestopa je prišlo zadnji dan prestopnega roka, pred tem nisem niti razmišljal o odhodu. Ko se je pojavila priložnost, sem jo takoj sprejel, saj se mi je zdelo, da bo šlo za kratkotrajno, a dobro spremembo. Šporni direktor Siniša Brkić je izrazil željo, ki sem jo sprejel v obojestransko zadovoljstvo. Ne samo da jaz pomagam Triglavu, temveč da tudi on pomaga meni. Vedel sem, da gre za mlado ekipo, polno kakovosti in da lahko s svojo prisotnostjo vanjo prinesem neko novo energijo. Star sem 28 let, želim igrati, a tega v Olimpiji nisem imel. Ko sem odvečni tujec, me ni v postavi, zato me ni niti na klopi. To mi ne ustreza, želim biti v ritmu tekem, saj nisem v letih, ko bi si lahko privoščil kaj takega."

Upam, da sem upravičil izkazano zaupanje

V Triglavu je dobil, kar je potreboval, pomembno vlogo v moštvu in želeno minutažo, toda zgodba z bordo-belimi se bo zdaj končala. Tekma z Aluminijem bi znala biti njegova zadnja, saj mu poteče posoja, kluba sta se namreč dogovorila, da je Brkić v Triglavu samo do konca prvega dela sezone. "Glede na pogodbo bo to res moja zadnja tekma, ne vem še, kaj se bo zgodilo naprej. Sem igralec Triglava in tako se tudi počutim, po današnji tekmi pa se bom usedel z ljudmi v Olimpiji, da se dogovorimo, kako in kaj naprej. Vsem v Triglavu bi se rad zahvalil, da so mi dali priložnost in da so me tako dobro sprejeli. Upam, da sem s svojimi igrami upravičil izkazano zaupanje,« je zaključil Goran Brkić, ki ga pogodba z zmaji veže do poletja 2021, tako da glede njegove prihodnosti obstaja kar veliko različnih možnosti. Spomladi bi ga lahko spet videli pri zeleno-belih, nekaj možnosti je, da bi ostal v Triglavu, nikakor pa ni izključeno, da bo zapustil Olimpijo in si nove izzive poiskal drugje."

Članki iz rubrike