andrej murko foto Odkrito.si

Zmagovalcu šova na Pop TV propadla gostilniška ...

mravlja eksplodirajoca Svet24.si

Mravlje samomorilke, ki se za zaščito svoje ...

melania trump-voščena lutka-newyork Svet24.si

FOTO: Jim je uspelo? V središču je Melania, ki ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

melania in donald Trump Njena.si

Melania čez noč navdušila Američane!

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

ro
ro
0 06.01.2018 17:46:24

SAMOZAVESTNI MURAŠI. Ali celo PREDRZNI? Ne za drugi del, OKREPITVE potrebujemo za nekaj drugega!

m24.si
Po uvrstitvi med drugoligaše v Fazaneriji niso skrivali ambicioznih ciljev oziroma namena, da jih zanima napredovanje med elito na sončni strani Alp, prvi del naloge pa so Ante Šimundža in njegovi varovanci opravili z odliko.

V Murski Soboti so upali, da bo tako, a roko na srce so bili redki, ki so si drznili napovedati, da bo Mura po prvem delu prvenstva na drugoligaškem prizorišču prepričljivo na vrhu lestvice. Črno-beli imajo sedem točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci s Ptuja, Ante Šimundža in njegovi fantje so v večjem delu jeseni kazali odlično podobo. Le enkrat so okusili grenkobo poraza, pogled na razpredelnico je temu primeren.

V Fazaneriji zadovoljstva razumljivo ne skrivajo, toda evforični vendarle niso. Zelo dobro se zavedajo spoznanja, da so šele na pol poti proti želenemu cilju, v nadaljevanju sezone si bodo prizadevali biti še boljši. In tudi zato je na ravnici že kar nekaj časa nemogoče preslišati namigovanja, da naj bi bila Mura v zimskem prestopnem roku nadvse dejavna in da naj bi imel mariborski strokovnjak na vroči črno-beli klopi spomladi na voljo še precej močnejšo zasedbo. Toda vsaj za zdaj premikov ni bilo, aktualno dogajanje je nadvse mirno. Za marsikoga presenetljivo mirno. "Za zdaj se ni zgodilo še nič konkretnega," pravi podpredsednik in športni direktor Mure. "Bolj oprijemljive informacije, ki jih bomo lahko delili z našimi navijači in javnostjo, je mogoče pričakovati v prihodnjih dneh. Med 10. in 15. januarjem," je pristavil Denis Rajbar.

Petnajsti januar je tudi datum začetka priprav in takrat naj bi bil igralski mozaik za nadaljevanje prvenstva bolj ali manj že izoblikovan. "Če sem povsem iskren, v tem trenutku bolj zagnano iščemo nove moči že za poletje. Tudi zato, ker zdaj na tržišču ni ravno pretirano veliko igralcev, ki bi predstavljali okrepitve v pravem pomenu te besede. Določeni pogovori sicer potekajo, a tudi s takšnimi, ki čakajo na morebitno priložnost za odhod v tujino," je povedal snovalec kadrovske politike v soboškem klubu, ki se želi po uspešnosti vrniti na nekdanja pota. Iz teh besed je vsekakor zaznati, da muraši v veliki meri razmišljajo že o prihodnji sezoni, za katero so prepričani, da bo prvoligaška, vendar je kot na dlani, da si ne smejo privoščiti niti kančka lahkomiselnosti. Takšna miselnost bi bila lahko usodna, Anteja Šimundžo nedvomno čaka zahtevno delo, olajševalna okoliščina pa je, da ni niti odhodov. In jih ne gre niti pričakovati. "Želimo zadržati trenutni kader, poleg tega kakšne mamljive ponudbe za zdaj nismo dobili. Odšel bo le Niko Kisilak, ki bo v drugem delu sezone s statusom posojenega igralca branil barve Tromejnika," je še dejal Denis Rajbar.

Članki iz rubrike