Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.01.2018 13:46:32
Deli članek:

KAJ PA TOLE?! Ne le Messi, tudi ostali ZVEZDNIKI BARCELONE bi lahko odšli BREZ ODŠKODNINE

Morebitna neodvisnost Katalonije bi skoraj gotovo v veliki meri vplivala na podobo igralske zasedbe katalonskega velikana.

Včeraj smo povzeli poročanje španskega El Munda, ki je razkril zgodbo o rekordni pogodbi Lionela Messija, ki jo je podpisal pred kratkim in s katero je postal daleč najbolje plačani nogometaš v nogometni zgodovini. A ta pogodba po zagotovilih preiskovalnih novinarjev kultnega časnika vsebuje prav poseben člen, zaradi katerega je Messi tako zelo dolgo odlašal s podpisom.

Messi je na vsak način želel doseči (in je na koncu tudi dosegel) zapis člena, ki z njegove strani seveda pomeni do neke mere logično zaščito v primeru katalonske neodvisnosti, in sicer, da je pogodba nična v trenutku, ko Barcelona ne nastopa več v španskem, angleškem, francoskem ali nemškem prvenstvu.

Barca je menda zelo jasno zapisala, da je Messi v primeru neodvisnosti Katalonije, ki bi privedla do izstopa Barcelone iz španske lige in ne vključitve v eno od preostalih omenjenih treh, prost igralec. To pa bi pomenilo, da bi povsem brez odškodnine lahko odšel kamorkoli, El Mundo pa dodaja, da imajo tako imenovano klavzulo "rebus sic stantibus" (spremenjene okoliščine), kar pomeni, da je pogodba veljavna v okoliščinah, v katerih je bila podpisana, tudi nekateri ostali igralci oziroma zvezdniki katalonskega velikana. V primeru neodvisnosti Katalonije bi torej sledila revizija pogodb ...

"Zaradi zaupnosti, klub nikoli ne komentira podpisanih pogodb z igralci in tega nikoli ne bo počel," se je na namigovanja odzval tiskovni predstavnik katalonskega velikana.