Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.03.2016 16:39:56
Deli članek:

Žlogar se je posul s pepelom, zapečateno s pomočjo burje

Nikola Miljković

Nekdanji slovenski trener Tonči Žlogar se v svoji prvi trenerski vlogi ni proslavil.

Tonči Žlogar je eden tistih, ki so se po koncu nogometne kariere podali v svet trenerjev. Nekdanji slovenski reprezentant je sredi pretekle sezone prevzel ekipo Krasa, toda zamejskega kluba kljub dokaj solidnim rezultatom ni uspel zadržati v četrti, še zadnji profesionalni italijanski ligi. Sestop v amaterski rang tekmovanja je bil in za Kras in za Žlogarja precej neugoden, sodu pa sta dno izbila dva zaporedna domača poraza, ki sta Primorčev klub pahnila v nevarne vode. In zato je Žlogar dvignil roko in prevzel krivdo.

"V drugem delu sezone igramo neprepričljivo. Rezultati so slabi. Položaj na lestvici pa postaja zaskrbljujoč. Nogomet je pač krut šport in trenerji smo vedno na prepihu. Moštvo očitno potrebuje nove stimulacije. Zaradi tega sem odstopil," je za Primorski dnevnik povedal Žlogar, predsednik Krasa Goran Kocman pa je poudaril: "Obžalujem, da je prišlo do tega. Sprejeli smo Žlogarjev odstop. Ekipa ne deluje, kot bi bila morala. Fizično smo slabi in to se je poznalo v drugem polčasu."

Kot zanimivost dodajmo, da je bila Žlogarjeva usoda zapečatena po golu, ki ga je Kras prejel neposredno iz – kota! Nogometaš Gemoneseja ga je zabil tudi ob pomoči burje ... Dodajmo, da je Kras medtem že dobil novega trenerja, vajeti je prevzel športni direktor Radenko Knežević, nekdanji nogometaš Sežane, Domžal in Kopra.