Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.08.2024 12:20:55
Deli članek:

Kaj sta v Fazaneriji povedala trenerja? Vedeli smo, da bo tisti, ki bo tekel preveč, izgubil! In malce me je strah ...

alesfevzer.com

Tonči Žlogar in Aleš Arnol sta bila kakopak različno razpoložena.

Fazanerija je v vročem sobotnem popoldnevu doživela prvo razočaranje v tej sezoni. Po zgodnjem vodstvu se je zdelo, da so črno-beli na poti proti naslednjemu uspehu, a potem so nerazumljivo popustili in se vse do odhoda na odmor niso pobrali. Nogometaši Brava so to izkoristili in v kratkem času so dosegli tri gole za preobrat in dokaj varno prednost. Na začetku nadaljevanja so tudi nekoliko trpeli, vendar zmage niso ogrozili, Prekmurcem je v izdihljajih dvoboja uspel le kozmetični popravek izida (2:3).

"Zadovoljni smo, ker smo uresničili taktični načrt. Zavedali smo se, da bodo pogoji zaradi vročine na meji regularnega in da bo treba pametno uporabljati energijo. Tako v fazi branjenja, kot napada. Morali smo se prilagoditi. Čeprav raje igramo bolj direktno, smo tokrat odigrali malce drugače. Nekoliko počasneje, z več podajami, z večjim nadzorom posesti. Mislim, da je bila to prava odločitev, predvsem pa so jo igralci odlično izvedli. Zmaga je povsem zaslužena," je po uspehu na ravnici razmišljal trener Brava Aleš Arnol in postregel z zanimivo mislijo: "Vedeli smo, da bo tisti, ki bo brez žoge tekel preveč, izgubil tekmo. Nadvse pomembno je, da smo bili v tem dobri."

alesfevzer.com

Šiškarjem gre kot po maslu, slovo od mednarodnega prizorišča so preživeli brez prask. "Prvenstvo je mlado, a smo izkupička seveda veseli. Prav tako kot tega, da smo se po koncu evropskih kvalifikacij dobro odzvali, čeprav s tem nimamo izkušenj. Ko ni več evropskih ambicij, na katere smo dolgo čakali, je težko dobiti nove cilje, ampak fantje so to zaenkrat odlično prestali, tako da me je malce strah …," se je nasmejal gorenjski strokovnjak na klopi Brava.

Stanje duha med črno-belimi je bilo razumljivo povsem drugačno. "Tekmo smo dobro odprli, s hitrim zadetkom, toda po vodstvu smo se zelo slabo odzvali. Pripetil se nam je 'blackout', med katerim smo dobili tri gole. Tokrat smo poskusili z nekoliko bolj napadalno postavitvijo, toda v sredini smo bili premalo kompaktni in agresivni. Na prelahek način smo dobili tri zadetke po izgubljenih žogah in dvobojih, v tem smo bili v prvem delu res slabi. V nadaljevanju smo si prizadevali, da bi se s hitrim golom vrnili v igro. Imeli smo nekaj obetavnih situacij, fantje so bili bolj pogumni, a hkrati smo ob povečanem tveganju nasprotniku puščali preveč prostora, a nas je Florijan Raduha z nekaj obrambami ohranjal v igri. Žal mi je, da smo ob stoletnici kluba doživeli poraz, ampak ne preostane nam drugega, kot dvigniti glave, delati naprej in storiti vse, da bomo uspešni na prihajajoči preizkušnji z Radomljami. Smo 'delavna' ekipa, izhajati moramo iz tega, kar nas je v prvih treh krogih nagradilo. Le takšni bomo lahko rezultatsko uspešni," je dejal Tonči Žlogar.