Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.08.2024 03:00:36
Deli članek:

Veliki Pep se je priklonil Srbom, Hrvatom in tudi Slovencem

Eden najuspešnejših nogometnih trenerjev v zgodovini Pep Guardiola ne skriva simpatij do športnikov s področja nekdanje Jugoslavije.

V pogovoru za športno televizijo iz regije se je Guaridola priklonil športnikom iz Srbije, Hrvaške in tudi Slovenije. Trener Manchestra Cityja namreč podrobno spremlja tudi druga športna tekmovanja, države s področja nekdanje Jugoslavije pa ga v športnem pogledu, predvsem zaradi specifične mentalitete, neizmerno navdušujejo.

Med tekmovalnim premorom je bilo katalonskega stratega mogoče videti na tribunah Wimbledona, pozorno je spremljal tudi olimpijske igre v Parizu. V ospredje (bržčas tudi zaradi tega, ker je nastopal za srbsko različico televizije) je postavil Srba Novaka Đokovića in Nikolo Jokića. "Srbi morajo biti še posebej ponosni ... Mentaliteta, ki jo je Đoković pokazal v dvoboju s Carlosom Alcarazom, je razlog, zaradi katerega so olimpijske igre tako veličastne." In nadaljeval: "Ali pa vaterpolo. Srbi so slabo začeli, potem pa zadetek v zadnji sekundi in finale s Hrvaško ..."

Pep seveda ni pozabil na Jokića, s katerim Srbiji ni veliko manjkalo, da bi v polfinalu na kolena spravila ZDA. "Mentaliteta športnikov celotnega področja nekdanje Jugoslavije je neverjetna. Tega bi se rad naučil," je še dejal.

Svojevrsten misterij pa je za Guardiolo brez dvoma tudi Luka Dončić. Slovenskega zvezdnika si je ogledal v živo na eni od finalnih tekem med Bostonom in Dallasom letos junija. Svojemu dobremu prijatelju (trenerju Celticsov) Joeju Mazzulli, čigar gost je bil, je nemara celo skušal svetovati, mu zaupal, kako bi se sam lotil nogometnega Messija, kako bi Dončića skušal omejiti, povsem zaustaviti ga pač ni mogoče.

Guardiola, ki ima v svoji ekipi tudi dva Hrvata, Matea Kovačića in Joška Gvardiola, bo svojo zvezdniško zasedbo k novemu naslovu povedel danes popoldne, ko bo City v derbiju prvega kroga gostoval pri Chelseaju. Sezono pa je že tako ali tako začel šampionsko - z zmago v tekmi 'Community shield' oziroma v superpokalu, njegovi varovanci so bili pred dobrim tednom po enajstmetrovkah boljši od mestnega tekmeca Uniteda.