Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2024 15:15:15
Deli članek:

Elšnik tudi uradno ni več edini Slovenec na Marakani: Drkušić je s svojimi prvimi besedami navdušil srbske navijače

Crvena zvezda

Vanja Drkušić je tudi uradno postal član Crvene zvezde.

Za slovenskim reprezentančnim branilcem Vanjo Drkušićem je pestrih nekaj mesecev, ki so se končali s kar dvema menjavama delodajalca. Po tem, ko je pred dnevi iz Sočija prestopil k Zenitu iz Sankt Petersburga, pa ga je ta posodil Crveni zvezdi, kjer se bo Drkušić vsaj za eno sezono pridružil Timiju Maxu Elšniku. 

Da je srbski velikan velika želja nekdanjega člana Brava, ni bila nobena skrivnost. Poleti se je ob zanimanju ostalih evropskih klubov, med katerimi sta na primer Sevilla in italijanska Verona, veliko omenjalo ime Crvene zvezde, zdaj pa je Drkušić vendarle našel način, kako okrepiti rdeče-bele iz Beograda. Najprej je postal član Zenita, ta pa ga je takoj posodil v Beograd, kjer si je slovenski reprezentant nadel dres s številko 33 in s prvimi besedami takoj navdušil (zahtevne) navijače na Marakani. 

"S podpisom pogodbe s Crveno zvezdo so se mi uresničile otroške sanje. Vesel sem, da sem tukaj in komaj čakam, da začnem trenirati. Za mano je odlično poletje, naprej z reprezentanco, s katero smo na evropskem prvenstvu ustvarili odličen rezultat, ki se od nas ni pričakoval. Nato sem podpisal za veliki Zenit, ki pa mi je - hvala bogu - dopustil, da pridem v Zvezdo. Komaj čakam, da oblečem Zvezdin dres, da pritečem pred polno Marakano in pomagam ekipi do uvrstitve v ligi prvakov. Verjamem, da se bom hitro adaptiral, ker veliko igralcev že poznam, seveda Timija iz reprezentance najbolje," je bil ob podpisu pogodbe čustven Drkušić.