Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
16.08.2024 11:29:34
Deli članek:

Na Irskem trdijo: Celje pred in med tekmo ni pokazalo spoštovanja do nasprotnika

Martin Metelko

Trener irskega kluba je namignil, da so se Celjani v Dublinu opekli zaradi napačnega, nonšalantnega pristopa.

Po boleči zaušnici na Irskem je tudi druga zaključna žogica Celjanov za zgodovinsko evropsko jesen ostala neizkoriščena. Aktualni državni prvaki bodo svojo čast na mednarodnem odru reševali v play-offu kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer jim bo nasproti stal armenski Pjunik.

Visokemu porazu v Bratislavi je torej sledil nov evropski neuspeh za Alberta Riero in njegove varovance. Shamrock je izkoristil nekaj velikih napak v celjskih vrstah, Albert Riera razumljivo ni bil zadovoljen s podobo celjske zasedbe, na drugi strani pa je hvalospeve za svojo četo sestavljal irski strateg Stephen Bradley.

"To je prekrasen večer. Farrugia (Neil op.p.) je bil neverjeten. Ko se sprosti, je v napadalni tretjini zmožen točno tega, kar je pokazal danes. Ima to kakovost. Na trenutke je bil nezaustavljiv, niso mu prišli blizu, nenehno je prebijal njihovo obrambo," je strelca drugega zadetka izpostavil Bradley, v nadaljevanju pa namignil, da so se Celjani v Dublinu opekli zaradi napačnega, nonšalantnega pristopa.

"V celotnem večeru nas niso spoštovali. Niso nas spoštovali pred tekmo, med tekmo je bilo očitno, da nam bodo z njihovim pritiskom odpirali ogromno prostora in Graham (Burke, strelec zmagovitega zadetka op.p.) je to izkoristil," je bil neposreden trener Shamrock Rovers.

Irci se bodo za mesto v letošnji prenovljeni izvedbi lige Europa pomerili s Paokom, Celjane pa pred prvo tekmo s Pjunikom čaka še derbi v Stožicah.