Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2024 11:04:14
Deli članek:

Veliki junak Maribora na tekmi z Vojvodino: Ažbe Jug priznal, da je enajstmetrovke ...

Grega Wernig

Šele po streljanju enajstmetrovk so se vijoličasti prebili v zadnji krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Nogometaši Maribora so sinoči po pravi drami napredovali v zadnji krog kvalifikacij za konferenčno ligo, v Bački Topoli so proti Vojvodini sicer izgubili z 0:1, a ker so prvo tekmo dobili z 2:1 so sledili podaljški. Ker tudi tam ni bilo gola, sta obe ekipi izvajali najstrožje kazni. Mariborčani so vse svoje štiri enajstmetrovke zadeli (Mbina, Soudani, J. Repas, Vrhovec), Novosadčani pa so dve zgrešili. Oziroma dve je ubranil prvi junak vijoličastih Ažbe Jug. 

"Zelo težka tekma, visoka temperatura, igrišče ni bilo na primerni ravni, zato je bilo zelo težko za nas. Mi smo tisti, ki radi igramo po tleh, hitro, kombinatorno. Ampak mislim, da smo pokazali karakter vsi skupaj, igrali smo kot ekipa, nismo se pustili, tako da res prigarana zmaga," je po tekmi dejal Ažbe Jug. 

In na vprašanje, ali je imel analizirane strele tekmecev, za razliko od Anteja Šimundže, ki je govoril o tem, kako imajo vratarji vse natrenirano, odgovoril negativno: "Ne, instinkt. Vmes sem malce menjal taktiko in bila je zelo uspešna." 

Kot je priznal mariborski vratar, zadetkov svojih soigralcev sploh ni videl: "Nisem spremljal, ne gledam enajstmetrovk. Vraževerje. Sem pa zelo vesel, da smo vsi zadeli. Popolnoma zasluženo napredovanje." 

Ob loteriji najstrožjih kazni so najglasnejši navijači Vojvodine, znani kot Firma, poskušali na vsak način zmesti Ažbeta Juga, toda to jim nikakor ni uspelo. "Po tisti tekmi s Fenerbahcejem v gosteh, ko sem prišel na ogrevanje in mi je cel stadion žvižgal, mi nič ne more priti do živega. Tako da se jim nasmejim in se dalje osredotočim na tekmo," je zgolj skomignil z rameni Jug.