Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2024 09:37:50
Deli članek:

Kako resna je poškodba Josipa Iličića? Šimundža razkriva: Jojo si je ...

Grega Wernig

Ko je v prvem polčasu Josip Iličić odšepal z igrišča, so se mariborski navijači prijeli za glavo.

Na sinočnji tekmi z Vojvodino smo lahko znova zelo lepo videli, kako pomemben je Josip Iličić za mariborsko zasedbo. Dokler je bil Jojo v igri, so bili vijoličasti kolikor toliko enakovreden tekmec srbskemu prvoligašu, mariborski superveteran je skrbel za pretok žoge in kreacijo napadalnih akcij. Ko je hitro po prejetem golu Iličić začel šepati in ko je nekaj minut kasneje v bolečinah zapustil igrišče, pa se je Mariborčanom zaustavilo. Arnel Jakupović je seveda odličen nogometaš, navsezadnje je prvi strelec vijoličastih v tej sezoni (zabil je že šest golov, štiri v prvenstvu in dva v Evropi), toda poseduje drugačne kvalitete od Iličića. Kreacija zagotovo ni ena od teh in mariborska igra je bila po Iličićevem odhodu zelo raztrgana. 

Ker je v tem trenutku Jojo nezamenljiv za Maribor, so se mariborski navijači seveda zbali, kako resna je Iličićeva poškodba. A Ante Šimundža jih je po tekmi pomiril. "Zvin gležnja. Nerodno, zataknil se je za travo. To je pogosta poškodba, če se ti zgodi to, kot se je zgodilo Josipu. Verjamem, da bo zdravniška služba naredila vse, da bo čim prej nazaj," je dejal mariborski trener.

Zvin gležnja je seveda poškodba, po kateri nogometaši ne počivajo dolgo. Nekateri so za igro pripravljeni že po nekaj dneh. Skoraj zagotovo bo Iličić izpustil nedeljski dvoboj z Radomljami v Domžalah (to bi ga verjetno tudi v primeru, če ne bi staknil poškodbe), vprašljiv je najverjetneje tudi za četrtkovo gostovanje na Švedskem proti Djurgardenu, toda prepričani ste lahko, da bo mariborska zdravniška služba storila vse, da Iličića do četrtka vsaj delno pripravi. Jojo je pač Jojo, Maribor z njim ali brez njega pa zagotovo ni enaka ekipa ...