Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
16.08.2024 10:20:36
Deli članek:

Tako se je po novem bolečem udarcu za Celjane odzval Albert Riera

Martin Metelko

Slovenski prvaki v Dublinu niso bili na primerni ravni.

Celjani so doživeli nov boleč udarec na mednarodnem prizorišču. Po kvalifikacijah za ligo prvakov, so se poslovili še od kvalifikacij za ligo Europa, za evropsko jesen bodo morali še trepetati. Po Slovanu iz Bratislave je bil od grofov uspešnejši še Shamrock Rovers, ki je izkoristil vse slabosti grofov. Ni jih bilo malo. Zlasti v prvem polčasu je bila ekipa neprepoznavna, na pomoč ji ni priskočil niti vratar. Lovro Štubljar si je privoščil veliki napaki, ki sta ključno vplivali na potek obračuna v Dublinu.

"Občutek imam, da smo ekipa, ki mora prevladovati. Rekel bi, da smo boljši od tekmeca. Ampak v nogometu ne gre za občutke, kakovost moraš pokazati na igrišču. Zdaj je čas, da pokažemo, da si zaslužimo biti v Evropi, tako da premagamo Shamrock Rovers. Prepričani smo, da smo tega sposobni. Še posebej na takšnem igrišču," je pred spopadom na stadionu Tallaght razmišljal Albert Riera.

"Še vedno menim, da smo boljša ekipa od Shamrocka, ampak tega na igrišču nismo pokazali," je po porazu dejal Majorčan. "Naredili smo več napak od tekmeca in izgubili. Prvi gol je bil darilo, drugi skoraj darilo. Nismo si zaslužili uspeha, naredili smo res veliko napak. Ne gre za to, da so oni zmagali, mi smo izgubili, ampak rezultata zdaj ne moremo več spremeniti. Nismo bili videti, kot ekipa, to je najhuje. A tudi to bomo rešili. Moje ekipe so bile vedno znane po karakterju, tokrat ga ni bilo," je med drugim še povedal trener Celjanov, ki jih že v nedeljo čaka derbi z Olimpijo v Stožicah, v četrtek pa prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij proti Pjuniku v Erevanu.