Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2022 10:23:52
Deli članek:

Iz Slovenije v tujino! Jeseni odigral vseh 18 tekem, po prestopu pa dejal: Takšne priložnosti nisem smel zamuditi!

Sandi Ćoralić, ki je v jesenskem delu prvenstva v drugoligaški druščini odigral vseh 18 tekem za Fužinar, bo kariero nadaljeval v tujini.

Triindvajsetletni branilec in nekdanji član mlajših slovenskih reprezentanc, ki je kot član velenjskega Rudarja zbral 16 nastopov v 1. SNL, je okrepil slovaško prvoligaško zasedbo Pohronie, ki nadaljevanje sezone pričakuje na zadnjem mestu na lestvici.

"Zelo sem vesel, da se mi je ponudila priložnost v prvi slovaški ligi. Takšne priložnosti nisem smel zamuditi. Enoinpolletno pogodbo sem podpisal s slovaškim prvoligašem FK Pohronie. Želim si narediti korak naprej v nogometni karieri in se preizkusiti v tujini. Smatram, da sem se odločil pravilno za pot v tujino, kjer se mi je ponudila priložnost. Verjamem, da se trdo delo in trud vsakemu poplača, samo verjeti moraš v sebe in garati za to. Zahvalil bi se rad vsem slovenskim klubom, kjer so mi omogočali razvoj in izkušnje, ki sem jih potreboval za korak višje. V FK Pohronie so me lepo sprejeli in takoj sem se vklopil v ekipo. Pogoji v klubu so odlični in pripravljamo se maksimalno. Moramo si zagotoviti obstanek med elito, v to verjamemo vsi. Trenutno še lovim občutek za ta nivo igre, ki je resnično visok in na katerega sem tudi sam pripravljen. V nadaljevanje sezone bomo šli s pozitivno miselnostjo in s popolno osredotočenostjo. Želim se najprej dokazati v trenutnem klubu in narediti dober rezultat, nato pa narediti korak naprej z FK Pohronie ali pa mogoče s katerim klubom višjega nivoja," je ob selitvi na slovaško povedal Ćoralić.