Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2022 10:19:37
Deli članek:

Če imate tudi vi PRAV TO PANINIJEVO SLIČICO, na vas čaka 80 tisočakov! Le 20 jih je na svetu ... (FOTO)

Profimedia

V avkcijski hiši v New Jerseyju so prodali Paninijevo sličico Cristiana Ronalda za neverjetnih 80.000 dolarjev.

Gre za sličico iz prve profesionalne sezone portugalskega zvezdnika (2002/03), ko je debitiral za lizbonski Sporting. To je obenem prva Paninijeva sličica Ronalda, kot takšna pa je dosegla neverjetno ceno.

Za nameček gre za sličico, ki je bila del serije, ki jo je podjetje Panini Group iz Modene ekskluzivno izdelalo za portugalsko tržišče. Po ocenah strokovnjakov se je od takrat po vsem svetu ohranilo približno 200 primerkov Ronalda iz te serije, od teh pa je le 22 nepoškodovanih, skratka v dobrem stanju, primernih za prodajo.


Jamie Salt, direktor omenjene avkcijske hiše Goldin Auctions, je povedal, da je to prva sličica enega največjih nogometašev vseh časov: "To je v pravem pomenu licenčna sličica z veliko vrednostjo, to je tudi tako imenovana 'rookie' sličica (sličica novinca). Ni jih veliko 'preživelo' v vseh teh letih. Mnogi so jo imeli, pa so jo zavrgli ali uničili, precej pa jih je v zelo slabem stanju."

Podjetje PSA (Professional Sports Authenticator), največje in najbolj zaupanja vredno podjetje za preverjanje pristnosti trgovalnih kartic, je Paninijevi sličici Cristiana Ronalda iz sezone 2002/03 dodelilo najvišjo oceno 10.

Kmalu po izidu te serije je takrat 18-letni Ronaldo padel v oko Sira Alexa Fergusona. Vzhajajoči portugalski zvezdnik je poleti leta 2003 za 19 milijonov evrov prestopil v Manchester United.