reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 03.06.2021 16:50:06

NORO! Vratar brez nastopa v PLTS je za pomoč pri iskanju kluba OBISKAL kar Jana OBLAKA: Varnostnikom je rekel, naj ...

Profimedia
Miha Tetičkovič je nekdanji vratar Drave, Aluminija, Šmartna, Domžal in Krškega, toda 25-letni Ptujčan še ni vpisal nastopa na slovenskem prvoligaškem prizorišču.

Širša javnost ga pozna zaradi nastopa na kvizu Milijonar, kjer je odnehal pri 13. vprašanju in uspešno razbil stereotip o neumnih nogometaših. V tujini je branil za nemški Burghausen, nazadnje pa je bil član litovskega prvoligaša Hegelmanna. Zaradi težav s koronavirusom in poškodbo hrbta je po štirih mesecih zapustil klub in zdaj išče novega delodajalca. Se je pa v preteklosti za pomoč pri iskanju kluba obrnil tudi na Jana Oblaka, kar je zaupal kolegom s tiskane izdaje Ekipe SN.

"Bil sem pri španskem drugoligašu Oviedu, oktobra so mi rekli, da bomo podpisali, a do konca leta ni bilo nič. Ker sem bil že tam, sem si rekel, da grem do Jana Oblaka, on je največ, kar lahko v našem poklicu najdeš. Atletico je imel zaprt trening, prišel sem dve uri pred začetkom, nekje morajo igralci pač priti na igrišče," je zgodbo začel Miha Tetičkovič. "Bilo je ogromno ljudi, na telefon sem si napisal, kdo sem in da bi rad, da mi Oblak nameni zgolj dve minuti. Ko se je pripeljal, sem se zrinil do njegovega avta in mu telefon prislonil na okno. Prebral je sporočilo, rekel, da ni problema, in varnostnikom naročil, naj me spustijo na parkirišče. Povedal sem mu svojo zgodbo in ga vprašal, ali lahko koga pokliče, da mi pomaga pri iskanju kluba. Tako sem prišel v stik z Jako Jakopičem, s katerim me je že prej povezal Mitja Pirih. Dal sem mu posnetke in ga prosil, naj jih pogleda. Bil sem zelo blizu podpisu s Fortuno Sittard, kjer bi zamenjal Ažbeta Juga, ki je bil tik pred prestopom, ampak se to ni zgodilo in je vse propadlo. Tri mesece pozneje pa je odšel v Maribor, če bi šel prej, bi verjetno jaz pristal pri Fortuni," se je nasmejal.

EURO U-21

Največji športni dogodek v Sloveniji, UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let, se približuje vrhuncu. Zadnji dan maja in v začetku junija so pred nami še izločilni boji. Le še osem najboljših mladih reprezentanc je ostalo v boju za naslov prvaka stare celine. Bodoči nogometni zvezdniki evropskih velikanov s svojimi nastopi v elitnih ligah že krepko opozarjajo nase, vi pa imate izjemno priložnost, da si jih ogledate v živo v dresu njihovih reprezentanc.

Vstopnice si lahko zagotovite s spletnim nakupom preko Eventima ali na prodajnih mestih Petrola, v trgovini NZS na Mestnem trgu v Ljubljani in štiri ure pred tekmo na blagajni stadiona. Vstop na stadion je mogoč ob upoštevanju PCT pravil in ob upoštevanju ostalih ukrepov za zajezitev epidemije.

Na dan tekme bo tako v Ljubljani kot Mariboru pred stadionom možnost brezplačnega hitrega testiranja. Izkoristite edinstveno priložnost in doživite nogometni spektakel za najboljšega v Evropi v živo!

EURO U21

Značke: jan-oblak, pomoč, vratar, klub

Članki iz rubrike