Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
06.01.2016 11:28:00
Deli članek:

Davor Škerjanc v Italiji skupaj še z enim bivšim članom Kopra

Nikola Miljković

Nekdanji nogometaš Olimpije Davor Škerjanc, ki je bil nazadnje član Kopra, bo kariero nadaljeval v sosednji Italiji.

Nekdanji mladi slovenski reprezentant Davor Škerjanc je eden tistih, ki so v preteklih mesecih zapustili vrste prvoligaša Kopra. Pri slednjem se dogaja celovita prenova, kar so številni izkoristili za to, da so odšli drugam. Matej Palčič in Amar Rahmanović sta se tako preselila v Maribor, Škerjanc pa v sosednjo Italijo. Hitronogi nogometaš bo v prihodnje žogo brcal v Trstu, za sodelovanje se je dogovoril s Triestino.

Triestina je bila nekoč ugleden italijanski klub, ki je nekajkrat igral tudi v prvi ligi. Toda leta 2012 je tržaški klub bankrotiral, posledično je moral na dno italijanske nogometne piramide. Zdaj Triestina nastopa v četrti italijanski ligi, v kateri se je v pretekli sezoni borila tudi s slovenskim zamejskim klubom Kras Repen. Triestina po odigranih devetnajstih krogih zaseda 17. mesto na lestvici skupine C, kar pomeni, da jo v tem letu čaka krčevit boj za obstanek.

Dodajmo, da se je poleg Škerjanca na stadion Nereo Rocco preselil tudi Daniel Bradaschia. Gre za še enega nekdanjega člana Kopra, ta italijanski napadalec si je rumeno-modri dres oblekel na triindvajsetih prvoligaških tekmah, na katerih je zabil dva gola.