Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.01.2016 09:00:13
Deli članek:

Prvi mož Palerma Zamparini velikanu svetoval, naj kupi Iličića

Profimedia

Josip Iličić se bo danes spet dokazoval na sicilijanskih tleh.

Danes bodo nogometaši v Italiji dejavni, veliko tekem bo že čez dan, na Apeninskem polotoku je pač dela prost dan, praznujejo praznik svetih treh kraljev. Še kako zanimivo bo na Siciliji, kjer se bosta pomerila Palermo in Fiorentina. To pomeni, da se Josip Iličić vrača tja, kjer se je zanj v Italiji vse začelo. Palermo je tisti, ki ga je pripeljal v serie A, tam je blestel kar nekaj sezon, nakar je predlani odšel na sever v Firence.

Ne glede na vse so ga v Palermu ohranili v lepem spominu, zato danes ne gre pričakovati, da mu bodo gledalci glasno žvižgali, prej bo prejel topel aplavz dobrodošlice. Snidenja z njim se veseli tudi Maurizio Zamparini, prvi mož Palerma, ki je v luči današnjega obračuna razkril zanimivost, povezano z Iličićem.

"Ko so se pri Fiorentini želeli znebiti Iličića in so bili vse dogovorjeni z Bologno, bi ga sam osebno nemudoma pripeljal nazaj v Palermo, toda njegova plača je bila tedaj za nas previsoka. Zato sem poklical Beppeja Marotto iz Juventusa, ki je v tistem trenutku iskal organizatorja igre. Dejal sem mu, naj pokliče Fiorentino in odpelje Iličića v Torino. Toda v nogometu ni veliko ljudi, ki bi se tako razumeli na to igro kot jaz. Ampak na koncu vedno vse pride na svoje mesto," je razkril Zamparini.