Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
06.01.2016 08:24:26
Deli članek:

Olimpija: Bo odšel tudi Henty?

alesfevzer.com

Še pred kratkim se je zdelo, da bosta v drugem delu sezone v napadu Olimpije skupaj igrala rojaka Ezekiel Henty in Blessing Eleke, zdaj se lahko zgodi, da zeleno-belega dresa ne bo nosil ne prvi ne drugi.

Naslednja vroča novica, ki je povezana s prestopnim dogajanjem pri Olimpiji, pa prihaja iz Poljske. Tamkajšnji mediji so se namreč razpisali o možnosti, da bi se eden najvidnejših nogometašev ljubljanskega kluba v prvem delu sezone lahko preselil v Varšavo.

Za Hentyja so se menda resno ogreli pri Legii, ki spada med najboljše poljske klube vseh časov. Legia je preteklo sezono končala na drugem mestu poljskega prvenstva, na tem položaju je tudi po prvem delu tokratnega tekmovalnega leta. Več točk je zbral le Piast, kjer igrata Uroš Korun in Saša Aleksander Živec, toda med kluboma je le pet točk razlike, kar pomeni, da bo spomladanska bitka za naslov prvaka še kako "divja".

In ker želijo pri Legii osvojiti še svoj enajsti naslov prvaka, se nameravajo pozimi dodatno okrepiti. Glavna želja uprave je madžarski krilni nogometaš Adam Gyurcso iz Videotona, toda prestop slednjega se zapleta. In če do njega ne bo prišlo, bi pri Legii svojo pozornost lahko preusmerili prav v Hentyja. Prav to je bilo mogoče prebrati v določenih medijih, zapisi pa so prišli tudi do predsednika Legie.

Bogusław Lesnodorski se je na govorice odzval kar na twitterju, kjer je ob povezovanju Hentyja in njegovega kluba zgolj na kratko zapisal: "Kdo je to?" Naši poljski viri vseeno pravijo, da ne gre za iz trte izvito novico, določeno zanimanje naj bi obstajalo, čeprav se dobro obveščenim poznavalcem razmer bolj zdi, da gre v tej zgodbi v prvi vrsti za menedžersko ponujanje nogometaša določenim klubom. Za Hentyjevo kariero skrbi nekdanji nigerijski reprezentant Stephan Makinwa, ki naj bi bil po naših informacijah precej ogret za idejo, da bi napadalec Olimpije že v zimskem prestopnem roku odšel drugam …

Če bi Olimpija ne glede na vse ostala brez nekdanjega nogometaša Milana in Gorice, bi bil to zanjo precej boleč udarec. V tem primeru bi namreč Stožice zapustil najboljši podajalec kluba, Henty je jeseni asistiral kar osemkrat, v tem pogledu mu je v celotni ligi enakovreden le Nejc Skubic iz Domžal. Dvaindvajsetletni robustni in hitronogi napadalec je poleg tega zabil še osem golov in bil torej eden tistih, ki so največ pripomogli k temu, da je Olimpija leto 2016 dočakala kot prva na lestvici slovenskega prvenstva.