Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2016 16:33:02
Deli članek:

Je Zidane že izbral prvo okrepitev?

Potem ko je Zinedine Zidane postal novi trener madridskega Reala, so se že pojavila prva vprašanja o verjetnih okrepitvah kraljevega kluba.

Predsednik belega baleta Florentino Perez je naposled povlekel potezo, ki so jo mnogi že prej napovedovali in bolj ali manj tudi pričakovali. Rafael Benitez je zgodovina, obdoboje klubske legende Zinedina Zidana pa se je komaj začelo.

Ali bo Francoz z alžirskimi koreninami upravičil svoj sloves tudi kot nadebudni strateg, je vprašanje, na katerega odgovor bo treba počakati, v vsakem primeru pa bo skušal nekaj spremeniti na bolje.

Prvi večji poseg v udarno ekipo Reala bi bil lahko nakup belgijskega zvezdnika Edena Hazarda, tako gre namreč sklepati po izjavah Zidana v zadnjem času. Čeprav nogometaš Chelseaja, ki je k Londončanom v zameno za skoraj 44 milijonov evrov leta 2012 prestopil iz Lilla, v tej sezoni ne blesti, prej nasprotno, je v preteklosti z dobrimi igrami očitno očaral novega stratega Reala.

Zidane je že večkrat javno pohvalil Hazarda, tudi nedavno - kot nekakšno vzpodbudo za izhod iz krize: "Ne dvomim, da se bo vrnil v stare tirnice. Ob Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu je Hazard za mene najljubši nogometaš. Zelo rad ga spremljam med igro." Ko so ga novinarji vprašali, ali ga vidi v dresu Reala, je odgovoril: "Igralec mi je zelo všeč. To je vse, kar bom dejal."

Hazard je pred 10 meseci s Chelseajem podpisal novo petletno pogodbo, po kateri se njegov bančni račun vsak teden obteži z novimi 275 tisoč evri. In to je seveda oteževalna okoliščina oziroma dober izhodiščni položaj Londončanov, ki bi za primerno odškodnino gotovo Belgijca prepustili nekomu drugemu - Realu ali celo PSG-ju, ki tudi kaže zanimanje zanj.

Na drugi strani se bodo na Santiagu Bernabeu odprla tudi izhodna vrata. Eden tistih, ki so se pojavili na seznamu mogočih odhodov iz Madrida, je tudi Gareth Bale, katerega prihodnost naj bi bila povezana predvsem z največjimi otoškimi klubi - obema ekipama iz Manchestra in Chelseajem. Slednji ob tem, da mu iz rok polzi Hazard, pogleduje še po drugih igralcih Reala - Raphaleu Varanu, Iscu in Jamesu Rodriguezu.